Đurić: Veliki odziv i glas za Srpsku ključni za opstanak Srba na Kosmetu

Srpska lista predstavlja oličenje jedinstva države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Veliki odziv i glas za Srpsku – ključni su za opstanak Srba na Kosmetu, poručio je Đurić iz Kosovske Mitrovice.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Marko Đurić je rekao da je današnji dan jedan od sudbinskih dana za srpski narod na KiM.

"Srpska lista predstavlja oličenje jedinstva naroda na KiM. Jako je važno da građani izađu u što većem broju, jer samo time garantujemo očuvanje institucija. Niko kome je stalo do Srbije, nema pravo da ostane kod kuće", objašnjava Đurić.

Ističe da jedino Srpska lista može da garantuje očuvanje te pupčane vrpce između našeg naroda, naših institucija na KiM i države Srbije. 

Prema njegovim rečima, "druge (srpske) liste na ovim izborima vodile bi presecanju svih organskih veza koje postoje i sprovođenju separatističke politike".

"Zato je važno da građani u što većem broju izađu na birališta, jer samo većim odzivom garantujemo očuvanje institucija Srbije na ovom području, garantujemo sprečavanje formiranja tzv. vojske Kosova i jedino Srpska lista može i hoće to da obezbedi", rekao je Đurić . 

Komentarišući početak izbora na KiM, Đurić je rekao da su jutros srpski predstavnici izbačeni sa nekih mesta.

"Na sve pretnje nekih albanskih političara, da Srbija treba da bude izbrisana, ćuti se, ali se ne govori o pritiscima na predstavnike Srpske liste, a to sve vreme vidimo. To je veliko licemerje i o tome će Aleksandar Vučić govoriti u obraćanju pred Generalnom skupštinom UN", kaže Đurić.

Govoreći o izjavi Ramuša Haradinaja da će mu zabraniti dolazak na KiM, Đurić je rekao da su mnogo puta pokušali da ga spreče da dođe na Kosovo i Metohiju.

"Pokušavali su mnogo puta da spreče, ne samo mene već razne predstavnike institucija. Kao što vidite, ja sam ovde u Kosovskoj Mitrovici, a Haradinaja nema. Ovde živi srpski narod i tako će ostati", zaključio je Đurić.

Biračka mesta na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji otvorena su u sedam časova. 

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ljubomir Marić glasao je jutros nešto posle sedam časova na biračkom mestu u osnovnoj školi Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici i poručio da je jedino Srpska lista garant političke institucionalne prisutnosti Srbije na KIM.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара