Mihajlović: Zakon važi za sve, pa i za Stamatovića

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da to ministarstvo neće izdati građevinsku dozvolu za izgradnju gondole na Zlatiboru sve dok se ne dostavi neophodna dokumentacija i poručila da zakon važi za sve i da nema "dila i muljanja sa državom".

"Milan Stamatović nije žrtva, već lokalni šerif koji napadima želi da prikrije šta se dešava na Zlatiboru. Svi moraju da prikupe i dostave dokumenta za građevinske dozvole, pa mora i on. Zakon važi za sve i za kuću i za gondolu", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je jučerašnji protest Milana Stamatovića u Beogradu ocenila kao politički motivisan i naglasila da država nema ništa protiv izgradnje gondole, čak je izgradnja od javnog interesa, ali da ona mora da se gradi u skladu sa zakonom.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Mihajlovićeva je pokazala krivične prijave koje je ministarstvo podnelo nadležnom sudu protiv Stamatovića, zbog gradnje bez građevinske dozvole, kao i dopis upućen Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pokazala je i fotografije objekata koji se grade na Zlatiboru za koje kaže da ne postoji građevinske dozvola ili se grade na mestima gde ne bi smeli.

"Imamo lokalnog moćnika koji daje dozvole za izgradnju stambenih objekata gde ne bi smelo da se gradi", rekla je Mihajlovićeva i pokazala fotografije zgrada koje su izgrađene na kolektoru jezera.

Dodala je da se u dokumentaciji koju je Stamatović dostavio ministarstvu ne vidi kuda ide gondola, niko ne garantuje bezbednost gondole, da nisu dostavljena dokumenta da su rešeni imovinsko-pravni odnosi, neophodne saglasnosti, te je zbog toga ministarstvo odbilo da izda građevinsku dozvolu.

Ističe da su iz ministarstva dobili sve neophodne instrukcije šta treba da urade, ali da neko ili neće da dostavi sva dokumenta jer nešto kriju ili to ne znaju da urade.

"Stamatović je pre godinu i po dana nabavio opremu, a da ne zna kuda će ići gondola, da nema građevinsku dozvolu", naglasila je Mihajlović.

Ministarka je rekla da Zlatibor nikada nije proglašen za prirodno dobro, te je građevinske dozvole za gradnju na toj planini izdavala opština Čajetina.

Pre nekoliko meseci, kako kaže, pokrenut je postupak da se to promeni i Ministarstvo poljoprivrede priprema pravilnik za koji Mihajlovićeva očekuje da će se za mesec dana naći na sednici Vlade Srbije.

Nakon toga građevinske dozvole za izgradnju na Zlatiboru izdavaće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво