Inicijativa mladih: Napad na naše aktiviste u Beški

Aktivisti Inicijative mladih došli su na Tribinu u Beški, koju je organizovala SNS, na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin i kako prenose mediji dogodio se incident u kome su povređeni kada ih je napala grupa prisutnih.

Direktorka inicijative Anita Mitić je, navode, rekla da je devetoro aktivista došlo u Bešku na tribinu i kada je počelo obraćanje Šljivančanina izvadilo pištaljke, te da su nakon toga na njih nasrnuli prisutni.

Kako kaže nisu pravili nikakav incident, a svih devetoro je povređeno.

Policija je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj, prenose mediji.

Nakon incidenta oglasile su se u svojim saopštenjima koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno demokratska partija, koje su osudile "napad na aktiviste Inicijative mladih" nazivajući ga sramnim činom, pozvale da počinioci budu drastično kažnjeni i da promocija osuđenog ratnog zločinca najbolje govori o evropskom putu SNS-a.

"Ukoliko odmah ne bude poznat identitet tih nasilnika i ako odmah ne budu zbog toga sankcionisani, biće sasvim jasno da policija u Srbiji ima stranačka ograničenja u postupanju", navode u Ligi, a LDP smatra da su aktivisti Inicijative "pretučeni zbog toga što su na legitiman način želeli da iskažu svoje nezadovoljstvo činjenicom da je govornik na pomenutoj tribini bio Šljivančanin, čovek koji je pred Haškim tribunalom osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj".

LDP navodi i da je zato danas prvi njihov posao i građanskih demokratskih snaga u zemlji da društvu ponude političku alternativu sposobnu da reši probleme od kojih zavisi budućnost naše zemlje i da osnaže evropsku ideju u Srbiji tako što će je odbraniti od pogrešne politike čije posledice osećamo decenijama.

Iz SNS su saopštili da je grupa huligana prekinula njihovu Tribinu u Beški i brutalno uznemiravala učesnike te pozvala nadležne da reaguju i zaštite slobodu govora i mišljenja u Srbiji.

"SNS šokirana je fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti Inicijative mladih", navedeno je u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 18. jan 2017, 09:39) - Sveti Sava [neregistrovani]

Inicijativa mladih

Sta iza toga stoji, samo materijalna korist onoga koji pomenutu organizaciju vodi po preporukama svojih mentora. Slicno nesta smo mogli da vidimo i dosada u Srbiji , Rusiji , Ukrajini a mnogo gore u Siriji i Libiji.