Poslanici u ponedeljak o kandidatima za sudije Ustavnog suda

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za ponedeljak sednicu na kojoj će se razmatrati predlozi kandidata za sudije Ustavnog suda, više drugih odluka iz oblasti pravosuđa kao i zakonskih predloga.

Na dnevnom redu sednice je Predlog kandidata za sudije Ustavnog suda Republike Srbije, koji je podneo predsednik Republike, kao i Predlog za utvrđivanje Liste kandidata za sudije Ustavnog suda koje imenuje predsednik Republike, koji je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, saopšteno je iz parlamenta.

Poslanici će razmatrati i Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, kao i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Na dnevnom redu biće i više drugih odluka iz oblasti pravosuđa.

To su Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Privrednog suda u Beogradu, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Loznici, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Narodni poslanici razmatraće i više zakonskih predloga među kojima su izmene zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o vodama.

Takođe i predlozi zakona o upravljanju aerodromima, zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o transportu opasne robe, zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Ujedinjenih nacija o Centralnoj kancelariji Projekta Trans-evropske železnice, Predlog zakona o potvrđivanju Multilateralnog sporazuma o komercijalnim pravima u vanrednom vazdušnom avio-prevozu u Evropi, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, koje je podnela Vlada Srbije.

Takođe, poslanici će razmatrati Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka, saopšteno je iz parlamenta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво