Mihajlović: U prošlosti se rušilo, sad zajedno da gradimo

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović poručila je u Srebrenici da posle ružne prošlosti u kojoj se rušilo sada dolazi vreme kada treba zajedno da gradimo.

"Mislim da smo nekako u prošlosti svi, jedni i drugi, pokazivali da možemo i da rušimo, ali sam sad sigurna da i te kako možemo mnogo toga zajedno da gradimo zajedničkim snagama i da možemo da ostavimo budućim generacijama ono što ovde budemo napravili", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Srebrenici.

Grujičić je zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na podršci Srebrenici, kao i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović koja je, kako kaže, došla u Srebrenicu da predoči sve što želi Srbija da pomogne.

Mihajlović je posle sastanka sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, na kome su razmatrani projekti koji će biti finansirani donacijom Vlade Srbije u iznosu od tri miliona evra, rekla da će biti izgrađen vrtić, rekonstruisana centralna ulica i napravljena proizvodna hala u industrijskoj zoni.

Dodala je da je na tom sastanku razgovarano i o novim projektima u Srebrenici koji bi mogli zajedno da se realizuju.

"Ovo je dokaz naše saradnje, Srbija je uz Srebrenicu i uz Repuliku Srpsku. Isto tako bez stabilnosti koja mora da postoji u Srebrenici, RS, Srbiji i BiH onda nema ni stabilnosti celog regiona", poručila je Mihajlović.

Ona je rekla da će se obdanište i saobaćajnica raditi već naredne godine.

"Vlada Srbije će razgovarati i o novim projektima, naš sledeći sastanak će biti već krajem decembra najverovatnije u Beogradu, gde ćemo napraviti presek stanja", dodala je Mihajlović.

Rekla je da će izgradnja obdaništa početi najkasnije krajem marta ili početkom aprila, kao i da će taj objekat moći da primi 190 mališana.

"Srbija je stala iza nas i građani Srebrenice mogu da računaju na svaku vrstu pomoći Srbije. Na nama je da izađemo sa kvalitetnim planovima i projektima, a oni, kako su rekli, neće se oglušiti o naše zahteve i pomoći će nam", naveo je Grujičić.

Poručio je da "ovaj narod ovde ima na koga da računa i da će ovde biti bolji život za sve".

Grujičić je dodao da će opština uraditi sve sa svoje strane da ubrza realizaciju projekata.

Vlada Srbije je donela 11. novembra 2015. godine Zaključak o finansijskoj pomoći opštini Srebrenica.

Od ukupne vrednosti od pet miliona evra, dva miliona evra uplaćeno je kao direktna budžetska pomoć, dok je tri miliona evra predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte u ovoj opštini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво