Orlić: Opozicija izvela performans i ozvaničila novi DOS

Opozicija danas nije održala nikakvu sednicu Administrativnog odbora, nego zajedničku konferenciju za novinare u formi performansa, na kojoj su ozvaničili svoju "veliku koaliciju" i formiranje novog DOS-a, izjavio je zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Vladimir Orlić.

Reagujući na današnje sazivanje sednice Administrativnog odbora, od strane četri člana i dva zamenika članova, sa zahtevom za smenu predsednika tog skupštinskog tela Aleksandra Martinovića iz SNS, Orlić je rekao novinarima da su zajedno i bez ikakvih izuzetaka i rezervi to učinili "SRS, DS, stranka Borisa Tadića, Pokret DJB , LSV i nesrećni Boško Obradović".

"Time su na najlepši mogući način potvrdili sve ono što mi tvrdimo i na šta je upozoravao predsednik vlade Aleksandar Vučić uoči parlamentarnih izbora ove godine, da će se međusobno udružiti svi oni na jednoj zajedničkoj platformi koja se svodi samo na jednu stvar - nesagledivu mržnju i antagonizam prema Vučiću, prema SNS, prema svima nama koji podržavamo značajne napore da ova zemlja napreduje, da raste, da se izgrađuje i da joj bude dobro”, rekao je Orlić.

Kako je naveo, danas nije bila nikakva sednica Administrativnog odbora, nego "jedan veliki, ponovo, tragični performans".

On je dodao da nije loše da javnost vidi kako umeju jako lepo da se slože, da zajednički najave delovanje koje će biti u potpunom saglasju sa potrebema predsedničkih izbora iduće godine.

"Time su potvrdili još jednom da je u ovoj zemlji moguće sve. Ako je neko mogao da zamisli da će deo novog DOS-a da bude SRS, danas smo videli da je apsolutno moguće i to", kaže Orlić.

Verovatno će, dodaje, uskoro oni izaći i sa imenom zajedničkog predsedničkog kandidata samo izgleda oko tog detalja nisu uspeli još da se dogovore.

"Ali biće i toga uskoro, siguran sam", dodao je.

Orlić kaže i da opozicija nije poštovala proceduru kada je reč o zahtevu za zakazivanje sednice, te da su suprotno odredbi Poslovnika koji predviđa da sednicu može zatražiti trećina članova odbora, zahtev potpisali članovi i zamenici članova.

"Zamenik člana Odbora menja člana Odbora na sednici Odbora. Cak ako bismo insistirali na formalnostima nikada zamenik člana odbora ne bi mogao da učestvuje na sednici bez da član odbora ne obavesti predsednika Odbora. Zna se na šta se odnosi funkcija člana Odbora. Ona se odnosi na samu sednicu", navodi Orlić povodom zahteva opozicije za sednicu odbora koji je potpisalo četiri člana i dva zamenika člana Odbora.

Prema njegovim rečima, Martinović je predlagačima te sednice uputio dopis u kome je izrazio spremnost da se sednica održi u najkraćem mogućem roku, čim svoj zahtev dostave u skladu sa Poslovnikom.

"Izgleda da dva člana odbora ili su imali određene rezerve ili nisu želeli da stave svoj potpis zajedno sa potpisima svih ostalih učesnika u ovom tužnom igrokazu", rekao je Orlić, navodeći da taj zahtev nisu potpisali Vojislav Šešelj i Bojan Pajtić.

On je dodao i da kada otklone tu grešku, mogu dobiti propisnu sednicu Administrativnog odbora.

Upitan da li je Martinović u parlamentu i zašto se on nije obratio novinarima, Orlić je rekeo da misli da je Martinović tada bio u Skupštini.

"Videćete ga uskoro", dodao je Orlić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара