Jovanović: Teza da LDP radi protiv Srbije - sraman čin

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nastavlja politikanstki obračun sa opozicijom a zamena teza da LDP radi protiv interesa Srbije je "sraman čin", izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je naveo da Dačić ne može da razume da njegove, kako kaže, "neodgovorne izjave" nanose štetu isključivo Srbiji i njenim interesima, te da nije čudno što najveći otpor takvom ponašanju i delovanju ima u LDP-u.

Lider LDP-a dodaje i da je zamena teza po kojoj "LDP radi protiv interesa Srbije", jer građane upozorava na neodlučnost u spoljnoj politici, sraman čin i pokušaj Dačića da, optužujući druge, građani zaborave njegovo delovanje u proteklih 25 godina i politiku "čije se posredne i neposredne žrtve još uvek broje".

"Dačić izgleda ne shvata da interesi Srbije ne mogu da se brane tako što se zbog političkog opstanka ujutru laže Brisel, a popodne Moskva, što po Dačićevom mišljenju predstavlja vrhunac političke i diplomatske mudrosti", istakao je Jovanović, a navedeno je u saopštenju LDP-a.

On je naveo i da politika "sedenja na dve stolice" ulazi u svoj neizvesni kraj, u kojem Srbija sa, kako kaže, svim unutrašnjim poteškoćama i maglovitom spoljnopolitičkom situacijom u kojoj se nalazi, ne može više biti poligon za izazivanje Zapada "kada god u Rusiji neko za to nađe interes".

"Pogrešna kosovska politika postala je uzrok, ali i izgovor, našeg daljeg lutanja, pa se danas svaki pogrešan potez i zastoj u razgovorima sa EU pravda time što to radimo zbog podrške Rusije, koja u Srbiji ima svoje legitimne interese, što ne znači da se oni automatski podudaraju sa našim", smatra Jovanović.

On smatra da nam je potrebna jasna politika - nedvosmislen put u EU, redefinisanje odnosa sa Rusijom i razgraničenje međusobnih interesa, jer, kako kaže, svaka druga politika nosi političku i bezbednosnu neizvesnost.

Tako se mora reći građanima Srbije, a ne sakrivati se iza politikantskih obračuna sa opozicijom, dodao je Jovanović.

"Prebacivanje odgovornosti na opoziciju i upiranje prstom na one koji vas dobronamerno upozoravaju na greške koje pravite, uz dobro poznate priče o tome 'ko za koga radi' i 'šta su stvarno nečije namere', pokazuju da pojedinci iz vlasti i dalje ništa ne razumeju, zamrznuti u godinama kada su i doveli Srbiju u duboke probleme iz kojih je danas vade sličnom politikom i postupcima", rekao je Jovanović.

Dačić, koji je i lider SPS-a, rekao je juče da ga je Jovanović "prozvao" da Srbiju vraća unazad i traži da se Srbija izjasni da li Rusija ili EU, te da su ti zahtevi naručeni sa zapada.

"Čedo, nemoj da se čikaš. Ako ćeš to pitanje da staviš na referendum, svi znaju kakav će biti odgovor. Gde on živi i za koga radi", naveo je Dačić. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво