“Poziv bezbednosnim organima da zaštite premijera”

Vest da je pronađeno oružje u blizini porodične kuće predsednika Vlade Aleksandra Vučića, izazvala je brojna reagovanja u kojima se od nadležnih službi traži da zaštite premijera i njegovu porodicu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je sve državne organe koji se bave bezbednošću premijera i njegove porodice, da budu posebno oprezni, s obzirom na aktuelnu eskalaciju pritisaka na našu zemlju.

Kako se navodi u Dačićevoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, hitno treba završiti istragu o otkrivenom arsenalu oružja, uhapsiti odgovorne izvršioce i nalogodavce.

"Mnogima u svetu smeta zemlja i njen lider koji vode nezavisnu politiku, ne rade ni u čijem tuđem interesu, osim u interesu Srbije. Istorija je pokazala da oni uvek lako nađu srpsku ruku koja će za njih obaviti prljav posao", naveo je Dačić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je izrazila zabrinutost za bezbednost premijera i zatražila od policijskih i bezbednosnih službi da što pre iznesu činjenice o ovom događaju i zaštite premijera i njegovu porodicu.

"Uplašila me je i uznemirila informacija da je večeras u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađena veća količina oružja i municije. Ova vest unela je nemir i kod ogromnog broja građana Srbije", navela je Zorana Mihajlović u saopštenju.

"Zato od nadležnih bezbednosnih i policijskih organa očekujem da učine sve kako bi premijer Vučić i njegova porodica bili potpuno zaštićeni. Takođe, od nadležnih bezbednosnih i policijskih organa očekujem da u najkraćem mogućem roku javnosti iznesu sve činjenice o ovom nemilnom događaju kako bi građani bili spokojni", istakla je Mihajlovićeva. 

Ministar Aleksandar Vulin takođe je pozvao nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića i dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade.  

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije Igor Bečić izrazio je veliku zabrinutost za bezbednost premijera i rekao da od službi bezbednosti očekuje da učine sve da premijer i njegova porodica budu bezbedni, ali i da odgovore ko sve ugrožava njihovu bezbednost i šta su učinili do sada da to spreče. 

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov izjavio je da svaka pretnja premijeru Vučiću nedvosmisleno predstavlja i pretnju Srbiji i istovremeno pozvao na podizanje nivoa bezbednosti predsednika Vlade Srbije. 

"Nije mnogo vremena prošlo, a pokazalo se da je Aleksandar Vučić bio potpuno u pravu kada je govorio da Srbiji predstoji borba za očuvanje stabilnosti", rekao je Jovanov Tanjugu.

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević zatražio je da se poveća nivo lične bezbednosti premijera, kao i članova njegove porodice i poručio da će vlast krenuti u još veći obračun sa kriminalom i sa svima onima koji predstavljaju opasnost po stabilnost zemlje.   

Inače, za bezbednost premijera Srbije i njegovo lično obezbeđenje zadužena je Vojska, kaže vojni analitičar Miroslav Lazanski.

"“O bezbednosti premijera stara se Vojnoobaveštajna agencija (VOA) a pripadinici “kobri” staraju se za njegovu ličnu bezbednost"”, precizirao je Lazanski u izjavi Tanjugu. 

U blizini porodične kuće premijera Srbije u Jajincima, oko 16 časova, pronađena je veća količina oružja i municije među kojima i jedna zolja.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије