У близини Вучићеве куће откривени сандуци пуни оружја

У шуми у близини породичне куће премијера Александра Вучића полиција је пронашла сандуке с оружјем, сазнаје РТС. Премијер је рекао да не може да даје никакве изјаве док не добије информације од БИА и полиције. Стефановић: Вучић је на безбедној локацији.

Недалеко од породичне куће премијера Србије Александра Вучића у Јајинцима пронађена је већа количина оружја.

Како РТС сазнаје, пронађена је зоља, четири ручне бомбе, 100 комада муниције калибра 7,62 милиметра. Пронађена је муниција за аутоматско наоружање и снајпер, и између 10 и 15 метака непознатог калибра.

Наоружање је пронађено око 16 часова у шуми, и налазило се у сандуцима, недалеко од породичне куће оца премијера Србије, у којој и сам Вучић често борави.

Према нашим информацијама, зоља је пронађена 15 метара пред скретање за кућу премијеровог оца, на месту на ком због конфигурације терена мора да се успори, због чега је то место идеално за њену употребу.

Како се процењује, преноси Танјуг, пронађена количина оружја била је довољна да уништи колону возила - аутомобила, аутобуса и камиона. 

Блиц је раније јавио да је оружје пронађено у аутомобилу.

Премијер је изјавио да не може да даје никакве изјаве док не добије информације од БИА и полиције. "То је све што могу у овом тренутку да кажем", рекао је Вучић за Курир.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је за РТС да се оружје налазило на идеалном месту за нападача, тако да би он могао да искористи оружје, а затим побегне.

Премијер је на безбедној локацији, рекао је Стефановић и позвао безбедносне службе да изађу са информацијама које поседују.

На лицу места налазе се полиција и контрадиверзионе екипе, а цео крај је блокиран.

По налогу ресорног тужилаштва донета је одлука да се уради ДНК, да се скину отисци са зоље, ручних бомби, муниције како би се што пре утврдило како се тај арсенал нашао у непосредној близини породичне куће премијера.

Број коментара 100

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво