Nikolić: Srbija i Slovenija nikad u lošim odnosima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je slovenačkom premijeru Miri Ceraru da su njegovom posetom Srbiji odnosi dve zemlje dobili novu dimenziju, posebno u oblasti ekonomije.

Nikolić je istakao da Srbija i Slovenija nikada nisu bile u lošim odnosima, a da posebno danas nema razloga za to.

"Naša privredna saradnja ima posebne mogućnosti zbog tržišta sa kojima Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini. Mi možemo sa zajedničkim proizvodom da izađemo na treća tržišta. Ja želim da ostvarite konkretne rezultate ovom posetom i da naša ekonomska saradnja bude na još većem nivou", naglasio je Nikolić, prenosi predsednikova Služba za saradnju s medijim.

Naglasio je i da je želja Srbije da bude u Evropskoj uniji, kao i da je pomoć Slovenije dragocena na putu punopravnog članstva.

Međutim, Nikolić ističe da je Evropska unija u krizi, pa čak i njeni fundamentalni principi.

"Srbija ima poglavlja koja drugi nisu imali, neki uslovi su čak i ponižavajući. Mi, sa druge strane, uvodimo evropske principe i vrednosti i u skladu sa tim uređujemo državu. Vlada radi mnogo i u okolnostima u kojima se nalazi je vrlo uspešna, a o tome govori uvažavanje i poštovanje iz celog sveta", rekao je Nikolić.

Slovenački premijer Miro Cerar zahvalio je predsedniku Nikoliću na srdačnoj dobrodošlici i istakao da je Srbija faktor stabilnosti celog regiona.

Cerar je naveo da su konkretni razgovori u Srbiji vođeni na ministarskom nivou, kao i da mu je drago da se ljudi iz dve zemlje razumeju.

Razgovarajući o migrantskoj krizi, slovenački premijer je napomenuo da su migracije veliki izazov za Evropu i da EU mora da nađe sveobuhvatno rešenje za migrantsku krizu.

Cerar i Nikolić su saglasni da ekonomska saradnja treba još više da se razvija, kao i da će susret dve vlade i sastanak privrednika dve zemlje sasvim sigurno dati konkretne rezultate.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво