"Starim" studentima produžen rok

Poslanici Skupštine Srbije su usvojili izmene Zakona o visokom obrazovanju, kojima se takozvanim starim studentima produžava rok za završetak školovanja za dve godine, kao i studentima magistarskih i doktorskih studija.

Zakon je jednoglasno usvojen – svih 175 poslanika je glasalo za – i stupiće na snagu za manje od osam dana nakon dana objavljivanja.

Skupštinski odbor za obrazovanje je doneo zaključak da resorno ministarstvo sačini uputstvo kojim će se studentima generacija 2006, 2007. i 2008, a koji studiraju po Bolonjskom sistemu, omogućiti produžetak studiranja za godinu dana, bez novčane naknade i promene nastavnih planova.

Izmene treba da omoguće studentima koji su od 2006. do 2014. godine upisali prvu godinu studija da zadrže pravo studiranja na budžetu još godinu dana po isteku redovnog trajanja studiranja.

Po usvajanju izmena Zakona, studentima će biti omogućeno da se u narednoj godini finansiraju iz budžeta, ako su u školskim 2014/2015. i 2015/2016. ostvarili 48 ESPB bodova.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво