SPS: Groteskno da stranka u nestajanju deli moralne lekcije

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić i šef poslanika socijalista u parlamentu Đorđe Milićević oštro su odgovorili na stav LDP-a da lider SPS-a i šef srpske diplomatije Ivica Dačić svojim izjavama šteti evrointegracijama Srbije.

Branko Ružić je ocenio da deluje groteskno kada, kako se izrazio, "stranka u nestajanju" poput LDP-a deli moralne kritike socijalistima i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću. 

"Zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Srbije, premijera Vučića i ministra spoljnih poslova Dačića, evropska budućnost Srbije je zagarantovana, kao što je zagarantovano i očuvanje naših državnih i nacionalnih interesa, istakao je Ružić.

Prema Ružićevim rečima, upravo je SPS u koaliciji sa SNS dao glavni impuls procesu evropskih integracija koji je zacementiran strateškim, odgovornim i državničkim odlukama koje smo donosili, dok su bivše perjanice DOS-a to bezuspešno pokušavale skoro deceniju.

Ružić je, takođe, naveo da je upodobljavanje spoljne i bezbednosne politike Srbije sa politikom EU proces, a ne gotovo rešenje, i da u tom procesu Srbija neće napraviti ni jednu grešku.

"Mali političari se od onih velikih razlikuju po tome što ne razumeju širi kontekst međunarodnih odnosa, ne razumeju šta predstavlja dignitet sopstvene države i po tome što promovišu političke stavove u skladu sa kvantitetom žetona koje dobiju zarad nečijih tuđih interesa, a u korist svojih sitnosopstveničkih, dodao je Ružić.

Dok Srbija radi u interesu svojih građanki i građana, ovakve nesuvisle kritike patuljastih stranaka imaće snagu ujeda običnog komarca", ocenio je Ružić.

Na stavove LDP-a regovao je i šef poslanika socijalista Đorđe Milićević.

Političke poruke i politički pamfleti koji imaju za cilj da zbune javnost ne doprinose realizaciji državnih interesa, rekao je šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević.

"Možda nekom smeta što vlada postiže istorijske rezultate po pitanju evropskih integracija, a to nije naš problem, naše je da radimo u interesu građana", rekao je Milićević novinarima u skupštini.

Milićević je istakao da vlada vodi odgovornu i realnu spoljnu politiku "bez maski".

LDP-a je ranije krtikovao Dačića zbog svojih nastupa i optužen da svojim izjavama šteti evropskim integracijama Srbije i da zemlju udaljava od Evropske unije.

Dačić je u sredu uveče izjavio da su apsolutno neprihvatljivi pritisci na Srbiju kako bi ona, "rečeno diplomatski, usaglasila svoju spoljnu politiku sa EU, a rečeno srpski, uvela sankcije Rusiji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво