Vučić: Fabrike važnije od predsedničkih izbora

Premijer Srbije poručuje da nema vremena da se bavi predsedničkim izborima i dodaje da je predsednik Nikolić dobro obavljao svoj posao. Govoreći o slanju pomoći Siriji, Vučić je rekao da Vlada radi samo ono što je u interesu Srbije, a ovog puta je to – da pokažemo humano lice. Napravićemo mali deficit u decembru kako bismo vratili dugove petrohemijskog kompleksa, rekao je Vučić.

"Predsedničkim izborima ću se baviti za šest meseci, a do tada ćemo raditi ustavom propisani posao, jer mislim da je mnogo važnije ovo što smo danas uradili u Kikindi, juče u Nišu, a sutra ćemo uraditi u Kruševcu", izjavio je Vučić posle otvaranja francuske fabrike za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju "Mekafor" u Kikindi.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše ocenu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da nema ko da ga ugrozi na predstojećim izborima, rekao da vidi da ima mnogo kandidata i stranaka, ali da nema vremena time da se bavi.

"Kada budemo odlučili ko će biti kandidat, pokušaćemo da se za tih 25-30 dana suprotstavimo nekim drugim ljudima za koje vidim da su već pobedili. Pokušaćemo, ali pošto vidim da su apsolutni favoriti, šanse su nam male", rekao je Vučić i dodao da je predsednik Nikolić dobro obavljao svoj posao u prethodne četiri i po godine.

Kako je dodao, do tada će se baviti poslom propisanim ustavom.

"Mislim da je to što smo u Kikindi uradili mnogo važnije, kao i juče u Nišu, i što ćemo sutra u Kruševcu da uradimo. To su stvari koje znače život za ove ljude, radnike i njihove porodice", zaključio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija izloženima kritikama i pritiscima zbog slanja humanitarne pomoći u Siriju, Vučić je rekao da se "nije suočio sa bogzna kakvim pritiscima". "Ali i da se suočim, to ne bi ništa promenilo, pošto je Srbija suverena zemlja", rekao je Vučić.

Vlada, precizirao je, radi samo ono što je u interesu Srbije, a ovog puta je to – da pokažemo humano lice.

"Nismo slali ni tenkove, ni puške, i neka mi predavanja ne drže oni koji samo s druge strane drže uperene cevi prema nekome u bilo kojoj zemlji na svetu, jer mi cevima ne upravljamo", primetio je Vučić, dodajući da je vođenje unutrašnje i spoljne politike zemlje njegov posao, a ne Rusa ili Amerikanaca.

Upitan šta se događa s srpsko-ruskim humanitarnim centrom u Nišu, Vučić je rekao da je pravo pitanje verovatno da li su oni dobili diplomatski imunitet, pa je na to odgovorio: "Nisu, a kad bude promena bićete obavešteni... ako ih bude".

"Vratićemo dugove petrohemijskog kompleksa"

"Napravićemo mali deficit u decembru kako bismo vratili dugove petrohemijskog kompleksa, a zatim ćemo pokušati da im nađemo strateškog partnera", rekao je premijer.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Kikindi, rekao da ne postoje ljudi koji su zainteresovani za privatizaciju petrohemijskog kompleksa dokle god ta preduzeća imaju dugove.

"Srbija je bukvalno finansijski krvarila zbog petrohemijskog kompleksa. To će biti slučaj i u decembru, ali želimo sve da očistimo, da nemamo dugove iz prošlosti, jer tako postoji šansa da nađemo strateškog partnera", rekao je Vučić.

On je istakao da će, kada budu očišćeni dugovi, to biti druga priča.

"Namera nam je da napravimo mali deficit u decembru, da počistimo gluposti koje su stručnjaci za belosvetsku politiku napravili, i koji sve znaju, samo nisu znali ništa da urade u našoj zemlji, osim da zatvore fabrike i budu još bogatiji", zaključio je Vučić.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво