Vučić: Srbije da postane uspešna zemlja zadovoljnih građana

Vlada Srbije održala je drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić poručio da je njegova želja da Srbija postane moderna, ekonomski uspešna zemlja zadovoljnih građana.

Vučić je istakao da je Vlada do sada postigla dobre rezultate, ali je neophodno stalno raditi na strateškim ciljevima i najboljim načinima kako da se oni ostvare, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što je sednica vlade održana u Nišu i zahvalio regionalnoj direktorki za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, šefu Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toniju Verhejenu, kao i šefu delegacije EU u Srbiji Majklu Davenportu na pomoći koju pružaju Vladi Srbije.

Regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin izjavila je da je počastvovana što ima mogućnost da sarađuje sa kabinetom premijera Vučića i da je impresionirana rezultatima koje je Vlada do sada postigla.

Goldstin je istakla da će Svetska banka pružiti svaku pomoć srpskoj Vladi. Pre sednice, Goldstin je razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Premijer Aleksandar Vučić je u uvodnom obraćanju članovima vlade rekao da je prethodna noć bila veoma teška, posebno za njega i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića. 

Vučić je obavestio članove vlade da je jedan, kako je rekao, kriminalac došao ispred vlade sa dve ručne bombe i izvukao osigurače iz njih.

“"Postojala je u svakom trenutku opasnost da dođe do aktiviranja ručnih bombi. Nekako su uspeli da vrate osigurače, a on je savladan"”, rekao je premijer.

Sednici su pored članova vlade prisustvovali i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Gosti na današnjoj sednici bili su i konsultanti Svetske banke Vilijam Isaks i Rej Šostak koji su preneli svoja iskustva iz oblasti strateškog planiranja i kreiranja efikasnih timova.

Posle sednice Vlade, premijera i ministre očekuje niz aktivnosti trećeg dana, od ukupno sedam, koliko će zasedati u Nišu.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи