Vučić: Više ćemo ulagati u jug Srbije

Vlada planira da u narednom periodu više ulaže u jug Srbije kako bi se popravilo stanje u gradskim budžetima i smanjila veoma visoka stopa nezaposlenosti u tom regionu, poručio je premijer Aleksandar Vučić u Nišu.

Premijer je prvog dana rada Vlade u Nišu najavio da će u narednih sedam dana, koliko će Vlada zasedati u tom gradu, biti potpisan ugovor sa fabrikom kablova za automobile "Leoni", koji će omogućiti otvaranje novih 2.200 radnih mesta.

"U ovim danima, dok smo ovde, potpisaćemo ugovor sa 'Leonijem' za 2.200 radnih mesta. 'Aster tekstil' već ima 250 radnih mesta, a ići će na 400 do 500 novih. Obići ćemo 'Juru', u kojoj će novih 1.000 ljudi da se zaposli. 'Teklas' uzima drugu halu, i ono što je važno, očekujemo dolazak Filipanaca i mnogih drugih", rekao je Vučić.

Na početku sastanka sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije i sa gradonačelnicima, premijer je rekao da su radovi na južnom kraku Koridora 10 u toku, odnosno da se radi na preostalih 28,5 kilometara u Grdeličkoj klisuri, i da ostaje još nepunih 10 kilometara na delu puta Levosoje – Srpska Kuća, ali da će i to biti završeno u kratkom vremenskom periodu.

"Najviše zaostajemo upravo na tom delu (Levosoje – Srpska Kuća), koji smo dali srpskim kompanijama da rade, zato što one najnesolidnije i najlošije rade svoj posao, jer svakim novim poslom, novcem koji uzmu pokrivaju svoje gubitke sa prethodnih poslova i uvek im je potreban neki novi posao da bi mogle onaj, koji su već dogovorile, da obave", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da je vlada izdvojila i dodatne dve milijarde dinara za različite potrebe.

"Pri tome smo računali da vam pomognemo u uređenju centralnih gradskih sredina, naročito starog jezgra Vranja, centra Niša, Leskovca, da vidimo da li ima potrebe za to u Pirotu, i za Prokuplje", rekao je Vučić i dodao da bi ta sredstva trebalo da budu isplaćena najkasnije do kraja januara i to dve trećine u ovoj, a ostalo sledeće godine.

Premijer je napomenuo i da će vlada videti šta može da uradi od novca Ministarstva turizma za Bujanovačku, Vranjsku, Zvonačku i Kušumlijsku banju, koja ima 16.000 metara kvadratnih hotelskog prostora, kao i za Lukovsku i Prolom banju.

"Mi ćemo kao vlada nešto da dodajemo, ali na taj novac računajte kao na nešto što nije u regularnim prihodima Ministarstva", rekao je Vučić.

Premijer i članovi Vlade razgovarali su sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga – Aleksandrom Cvetkovićem, Nebojšom Vukadinovićem, Draganom Tončić, Božidarom Stojiljkovićem i Srećkom Pejkovićem.

Predstavnici okruga sa juga Srbije predočili su premijeru probleme sa kojima se suočaravaju njihove lokalne samouprave.

Sastanku su prisustvovali ministar privrede Goran Knežević, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

Domaćin sastanka u Oficirskom domu bio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара