Ниш од данас седиште Владе Србије

Ниш постаје географска раскрсница и средиште свих битних културних, привредних, економских и других области, наводи градоначелник Дарко Булатовић уочи доласка Владе Србије.

Од данас до средине наредне недеље Влада Србије ће радити у Нишу. Планиране су активности премијера и министара у свих пет округа јужне Србије.

За сутра је заказан Бизнис форум 200 фирми из Србије и 100 из Албаније, на којем ће, поред чланова Владе Србије, бити и премијер Албаније Еди Рама.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић каже да је све спремно за долазак Владе Србије.

Истиче значај најављеног бизнис форума, разговора са албанским привредницима, изградње новог ауто-пута. Наводи да Ниш постаје чвориште и раскрсница највећег броја коридора – ка Егејском и Црном мору, Београду.

"Ниш постаје географска раскрсница и средиште свих битних културних, привредних, економских и других области. Постаје регионални центар југоистока земље и Балкана", рекао је Булатовић за РТС.

Каже и да је долазак Владе у Ниш значајан не само за грађане тог града већ и за цео југ Србије. Говорићемо о развоју, привреди, бољем стандарду, плановима за будућност, рекао је Булатовић.

Потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић прва је од министара допутовала у Ниш. Посетила је аеродром "Константин Велики" и одржала састанак са руководством нишког аеродрома како би се упознала са пословањем тог предузећа.

Министри и премијер Вучић посетиће у Нишу касарну "Аеродром" и Клинички центар, околне општине, научне и друге установе. 

За 16. октобар предвиђена је посета Грделици, Врању, Владичином Хану и Сурдулици.

Од понедељка, 17. октобра, до среде, 19. октобра, премијер и други чланови Владе посетиће Лесковац, Власотинце, Прокупље, Куршумлију, Житорађу, Нишку Бању, Белу Паланку и Сврљиг.

Због смањења трошкова, уместо у хотелу, чланови Владе ће у Нишу боравити у касарни "Мија Станимировић".

За разговор у Нишу са председником Владе пријавило се 1.200 грађана. Сусрет са премијером биће омогућен онима са најтежим здравственим и социјалним проблемима, али и грађанима који указују на пропусте у раду државне управе.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара