Borba protiv sive ekonomije prioritet Vlade

Vlada Srbije odlučila je da 2017. i 2018. godinu proglasi za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. Vlada Srbije održala je sednicu na kojoj je razmatrala i stav o postupanju države u slučaju "Trepče" i Sporazuma o telekomunikacijama.

U saopštenju posle sednice Vlade navodi da se da je prošle godine imajući u vidu da je borba protiv sive ekonomije u Srbiji označena kao jedan od strateških prioriteta Vlade, usvojen Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za sprovođenje tog programa.

Vlada je donela zaključak i o organizovanju nagradne igre u robi i uslugama u okviru kampanje "Podizanje svesti i građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa".

Ministarstvo finansija će kao priređivač nagradnu igra organizovati u toku 2016. i 2017. godine.

Na sednici Vlade usvojen je i tekst zajedničke deklaracije Vlade Srbije i Vlade Rusije o saradnji u oblasti modernizacije privreda, piše u saopštenju.

Nakon sednice Vlade održana je konferencija za novinare u Vladi Srbije, na kojoj su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić, ministarka lokalne samouprave i državne uprave Ana Brnabić i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво