Vlada u utorak o "Trepči" i Sporazumu o telekomunikacijama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavio je, kako saznajemo, niz konsultacija uoči konačne odluke o postupanju države u slučaju "Trepče" i Sporazuma o telekomunikacijama.

Saznajemo i da je sednica Vlade, planirana za sutra, odložena za utorak, kako bi premijer imao više vremena za konsultacije.

Kosovski parlament u subotu je usvojio zakon o "Trepči", kojim će 80 odsto vlasništva nad tim preduzećem imati vlada u Prištini. Takođe, predviđen je i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom, ali i gašenje "Trepče Sever".

Poslovne jedinice, prema ovom zakonu, bile bi "Trepča flotacija" - Stari Trg, Rudarstvo sa flotacijom Kišnica i Novo Brdo i rudnik sa flotacijom Kopaonik-Leposavić. 

Nakon usvajanja zakona o konfiskaciji "Trepče" poslanici Srpske liste odlučili su da do daljeg zamrznu rad u kosovskom parlamentu.

Povodom ovog poteza prištinskih vlasti oglasio se i zvanični Beograd. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je Prištine nevažeća za Vladu Republike Srbije, njene institucije, privredne subjekte i za građane RS. 

Najavio je, takođe, da će Vladi Srbije predložiti da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN "o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 1244 na kojoj počiva mir i stabilnost u regionu".

Kada je reč o Sporazumu o telekomunikacijama, premijer Vučić je poručio da će Srbija nastaviti razgovore sa Prištinom i pokušati da popravi situaciju.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи