LSV: Zašto Dačić govori o Vojvodini

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić odbacio navode potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da se u Vojvodini najavljuje referendum o odvajanju od Srbije.

Stojšić pita Dačića gde je pročitao da se u Vojvodini najavljuje referendum o odvajanju od Srbije i zašto je o Vojvodini govorio sa pozicije ministra spoljnih poslova, kada je Vojvodina deo Srbije.

"Jedino što Ivica Dačić radi kao ministar spoljnih poslova jeste to da svađa Srbiju sa bivšim federalnim jedinicama SFRJ. Ali, neće mu uspeti da posvađa i Vojvodinu i Srbiju", poručio je Stojšić u pisanoj izjavi.

Stojšić tvrdi da su takvoj propagandi skloni on i nekolicina funkcionera koji, kada govore o Vojvodini, kažu da je "Vojvodina autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije", kao da bilo ko tvrdi drugačije, pa su oni tu da brane.

"To je oproban metod iz Miloševićevog vremena, da se Srbija „brani" od nečega ili nekoga ko je ni ne napada", smatra Stojšić.

Potpredsednik LSV pita i zašto Dačić o Vojvodini govori sa pozicije ministra inostranih poslova republike Srbije, kada je AP Vojvodina sastavni deo Republike Srbije.

"Ako i govorio na konferenciji za novinare nakon susreta sa šefom poljske diplomatije, o tome je morao da vodi računa", smatra Stojšić.

Dačić je, ističe, predsednik stranke čiji su kadrovi učinili dosta na usporavanju evropskog puta, poput doskorašnje ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković.

"U svakom slučaju, ako se odlučimo za referendum, konsultovaćemo ga, jer je kao Miloševićev portparol imao veliko iskustvo u organizaciji nekoliko referenduma zaključno sa onim da li raspisati izbore do učešća stranih posmatrača na Kosovu", navodi Stojšić.

Dačić je izjavio da referenduma u Vojvodini ne može biti, jer o tome treba da se donese odluka, a oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mesne zajednice ili kućnog saveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара