Šutanovac pobedio u prvom krugu

Dragan Šutanovac je osvojio 59 odsto glasova na današnjim izborima za predsednika Demokratske stranke, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 60 odsto prebrojanih glasačkih listića. Sledi Zoran Lutovac sa 19,8, Bojan Pajtić sa 16,09 glasova i Srboljub Antić sa 5,12 odsto glasova, javlja reporter RTS-a.

Šef organizacionog odbora za izbore u DS-u Branimir Kuzmanović rekao je da su izbori protekli u prijateljskoj atmosferi i da je zabeležena samo jedna primedba.

Pravo glasa imalo je 18.459 članova DS-a, a oko 12.000 njih je izašlo na izbore (60,71 odsto).

Šutanovac se u sedištu demokrata obratio okupljenima, zahvalivši na ukazanom poverenju i poručivši da je ovo početak nove epohe.

Izbori za novo rukovodstvo DS-a su, kako je rekao, pokazna vežba koja je pokazala da postoji stranka koja može na direktnim izborima da izabere predsednika i potpredsednike.

"Želimo da budemo stranka koja će pobediti katastrofalni režim Aleksandra Vučića", rekao je Šutanovac istakavši da "živimo u zemlji u kojoj je MMF važniji od života građana".

Iako, kako je rekao, neće biti kadrovskih promena u skupštinskim klupama, nastup će, rekao je, biti mnogo agilniji. Šutanovac je naveo da će se drugačiji nastup videti već na prvoj sednici Narodne skupštine. "Ne postoji zakon koji je dovoljno dobar da ne mora da se menja", istakao je.

Ne očekuje da će neko napustiti stranku i navodi da će se lično potruditi da svako dobije mesto koje zaslužuje.

"Hvala svim demokratama na podršci! Pobeda u prvom krugu! Zajedno smo uradili mnogo bolje!", naveo je prethodno Šutanovac i na svom Tviter nalogu.

Za pet potpredsedničkih mesta bore se 12 kandidata – Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Đajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Dragan Šutanovac je bio ministar odbrane u vladi Srbije od 2007. do 2012. godine. Član je DS-a od 1997. godine. Od 1. novembra 2001. do februara 2003. bio je pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova, a ministar odbrane od 2008. do 2012. godine.

Šutanovac je rođen 24. jula 1968. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a pohađao više specijalističkih kurseva iz oblasti bezbednosti u zemlji i inostranstvu.

Demorakte su za izbore izabrale današnji dan u znak sećanja na izbore održane 24. septembra 2000. godine, kada je poražen režim Slobodana Miloševića. Dragan Šutanovac je šesti predsednik DS-a od obnove te stranke 3. februara 1990. godine.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи