Избори за председника и потпредседнике ДС-а

Демократска странка бира ново руководство. Свој глас једном од четири кандидата за председника дала су 18.300 бирача који су попунили регистрациони образац, уплатили чланарину и нису прешли у неку другу странку. За пет потпредседничких места бори се 12 кандидата. Прелиминарни резултати очекују се после 22 часа.

Демократска странка симболично бира руководство на дан када је пре 16 година ДОС на изборима победио режим Слободана Милошевића. Председника и потредседнике странке демократе су бирале директним гласањем.

Кандидати за председника странке су Бојан Пајтић, Драган Шутановац, Зоран Лутовац и Србољуб Антић.

Драган Шутановац наводи да је његова идеја да се ојача демократска омладина и да се посебна пажња посвети форуму жена, кaо и да се да већа самосталост локланим одборима.

Његов Противкандидат Зоран Лутовац каже да у ДС треба да дођу неки нови људи. У први план ставља реорганизацију и ревитализацију странке и враћање програмског идентитета.

Како би ДС убудуће требало да изгледа чланови су чули током двомесечне страначке кампање.

Актуелни председник Бојан Пајтић поручује да треба извршити радикалне кадровске промене, ако и оштре акционо-програмске искораке и радикално мора бити подмлађена структура странке.

Србољуб Антић напомиње да му је намера да промени део тела Деморкатске странке. Променићу статут тако да се можете кандидовати а председника у само два мандата, додаје Антић. Планира и промену програма партије и, како каже, што већи утицај на приватани сектор.

Председник Централне изборне комисије ДС-а Душан Динчић рекао је да ће први прелиминарни резултати бити објављени у централи странке у Београду између 22 и 23.

За пет потпредседничких места бори се 12 кандидата - Гордана Чомић, Наташа Вучковић, Тамара Трипић, Милош Џајић, Нада Колунџија, Нађа Хигл, Драгослав Шумарац, Игор Салак, Драган Домазет, Богдан Татић, Јован Марковић и Бранислав Лечић.

Право гласа имало је 18.300 бирача који су попунили регистрациони образац, уплатили чланарину и нису прешли у неку другу странку.

Гласало се на око 130 бирачких места, од 10 до 20 часова, а поред прелиминарних резултата за председника странке, током вечери би могли да буду познати и, такође незванични, резултати гласања за потредседнике странке.

Званични резултати се могу очеквати бар два дана након избора, односно док се не прикупе записници са свих бирачких места.

Ако нико од председничких кандидата не буде у првом кругу избора освојио више од 50 одсто гласова, после две седмице биће одржан други круг избора у коме ће учествовати два кандидата која су освојила највише гласова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво