MSP negira optužbe "Dosta je bilo" o angažmanu lobista

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da Vlada Srbije angažuje najskuplje lobiste i eksperte za komunikacije i marketinške strategije, što je to ministarstvo izričito demantovalo, ističući da su u pitanju "propagandne laži" DJB-a.

"Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije saopštava da od 2012. godine nije angažovalo nikakve lobističke kuće u inostranstvu. Vlada Vojislava Koštunice i Borisa Tadića je 16. aprila 2008. godine angažovala lobističku kuću za konsultantske usluge '30 Point Strategies', a Vlada Mirka Cvetkovića je 5. avgusta 2011. godine sklopila ugovor sa 'Podesta grupom' o pružanju konsultantskih usluga (lobiranju)", navodi se u saopštenju MSP.

Kako se dodaje, posle promene vlasti 2012. godine oba ugovora su prekinuta i izvršena su samo plaćanja na osnovu obaveza koja su morala biti izvršena iz ranije potpisanih ugovora.

"Od 2012. godine nije bilo nikakvih novih ugovora sa lobistima iz inostranstva. U saopštenju Pokreta Dosta je bilo iznete su grube neistine o angažovanju 'Podesta grupe'. Ni tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić, ni kasnije Aleksandar Vučić, nisu angažovali niti sklapali ugovore ne samo sa 'Podesta grupom', nego ni sa bilo kojom drugom lobističkom kućom iz inostranstva", napominju iz MSP.

"Zašto je ta kuća, 'Podesta grupa', koja radi za Miškovića, tada angažovana, pitanje je koje treba postaviti Borisu Tadiću i Mirku Cvetkoviću. Sve se to radilo pod oznakom poverljivosti, a našu državu je koštalo 100 hiljada dolara za 'Podesta grupu' i 42 hiljade evra za '30 Point Strategies' svaki mesec. To je istina, za razliku od propagandnih laži Pokreta 'Dosta je bilo'", dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво