DJB: Ostavka predsednice DSS-a primer principijelnog ponašanja

Pokret Dosta je bilo ocenio je da je odluka Sande Rašković Ivić da podnese ostavku na mesto predsednice Demokratske stranke Srbije zbog lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom, primer principijelnog ponašanja političara.

"Ovo je retkost da u Srbiji političar ispolji doslednost principima i integritet, pogotovo kad je cena odstupanje sa neke rukovodeće funkcije", navedeno je u saopštenju.

Taj pokret je podsetio i da neće sarađivati ni sa jednom strankom koja ulazi na bilo kom nivou u koalicije sa SNS, pa tako neće sarađivati ni sa DSS "sve dok" je ta stranka u koaliciji sa naprednjacima u beogradskim opštinama Vračar i Voždovac.

"DSS je ulaskom u lokalne koalicije sa SNS izneverio poverenje svojih glasača koji sigurno nisu glasali za trgovinu osnovnim predizbornim obećanjima. Nadamo se da će deo DSS koji je doneo odluku o saradnji sa SNS na lokalu preispitati i promeniti i tako poslušati stav Sande Rašković Ivić", saopštio je taj pokret.

Sanda Rašković Ivić podnela je ranije danas ostavku na mesto predsednice DSS zbog načelnog neslaganja oko formiranja lokalnih koalicija, naročito u centralnim beogradskim opštinama u kojima je koalicija napravljena sa SNS-om.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво