Vulin: Blokiranje poglavlja pitanje politike Brisela prema Beogradu

Ministar u tehničkoj Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da EU treba da ima pažnju Srbije onoliko koliko Srbija ima pažnju EU.

Vulin je, komentarišući odluku EU da ne otvori pregovaračka poglavlja 23 i 24 o članstvu sa Srbijom rekao da je to više pitanje odnosa Brisela prema Beogradu, nego stava Velike Britanije i Hrvatske.

"Jako je teško poverovati da su Srbiju na evropskom putu blokirale Velika Britanija koja je EU napustila i Hrvatska koja samo što je ušla u EU. Mislim da je ovo pitanje više politika Brisela i odnos Brisela prema Beogradu, a da nisu u pitanju ove dve zemlje", rekao je Vulin novinarima.

Smatra da Srbija treba da nastavi u pravcu dostizanja standarda i ciljeva koji su zapisani između ostalog u poglavljima 23 i 24.

Vulin je istakao da je za nas dobro da imamo dobru i uređenu zemlju, vladavinu prava, efikasnu policiju i tužilaštvo, a to da li ćemo biti članovi EU očigledno nije nešto o čemu ćemo mi odlučivati, ili o čemu ćemo sami odlučiti.

"Mislim da je ovo dobar povod da možda razmislimo o svojoj spoljnopolitičkoj orijentaciji i da možda i ponovo procenimo našu politiku prema EU. Evropska unija treba da ima pažnju Srbije onoliko koliko Srbija ima pažnju EU", zaključio je Vulin.

Vulin je u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво