Prijem u vili "Zlatni breg" za kineskog predsednika

U vili "Zlatni breg", koja je nekadašnji letnjikovac dinastije Obrenović, premijer Vučić je ugostio predsednike Kine i Srbije, Si Đinpinga i Tomislava Nikolića.

Si Đinping i ostali zvaničnici obišli su vilu i dvorište oko vile, gde je Si imao priliku da vidi na licu mesta kako se pripremaju tradicionalna srpska jela, kako se priprema pečenje i svadbarski kupus. Vila "Zlatni breg" je reprezentativni objekat Vlade Srbije.

Kineski predsednik je degustirao i najbolja srpska vina. Rekao je da su vina veoma dobrog kvaliteta i da smatra da imaju potencijal za izvoz.

U salonu vile mogao je da vidi portrete svih članova dinastije Obrenović – to je još jedna prilika da predsednik Kine upozna istoriju Srbije, a Vučić mu je govorio o Milošu Obrenoviću.

Hor i pesma "Tamo daleko" dočekali su Sija na izlazu iz vile, a ispred vile, prema vinogradu, postavljeni su stolovi za ručak.

Na ručku su i članovi Vlade Srbije i kineske delegacije.

Si Đinping je prethodno obišao "Železaru Smederevo".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво