SRS osporava mandate DJB u Skupštini Vojvodine

SRS je na početku konstitutivne sednice Skupštine AP Vojvodine osporio legitimitet sedam poslaničkih mandata sa liste Grupa građana "Dosta je bilo-Saša Radulović", zbog, kako tvrde u SRS-u, nedovoljnog broja potpisa podrške građana.

Pokrajinska izborna komisija je u svom izveštaju konstatovala da je pomenutu listu podržalo 5.670 građana, a ne neophodnih 6.000, saopšteno je iz Južnobačkog okružnog odbora SRS-a.

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine iz redova SRS-a Smiljana Glamočanin Varga rekla je da je Listi DJB, posredstvom američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota, omogućeno da učestvuje na pokrajinskim izborima i osvoji poslaničke mandate, iako nije sakupila dovoljan broj validnih potpisa podrške građana.

"Odluka o izboru pokrajinskih poslanika predviđa da jedna lista ne može imati manje od 6.000 potpisa kako bi se kandidovala na izborima, a u izveštaju jasno stoji da je ovaj pokret predao nedovoljnih 5.670 validnih potpisa građana", rekla je Glamočanin Varga.

Predsednik Poslaničke grupe "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" u Skupštini AP Vojvodine, Đurađ Jakšić na današnjoj konstitutivnoj sednici pokrajinskog parlamenta, a uoči izbora potpredsednika Skupštine, rekao je da će radikali glasati za sve predložene kandidate osim za kandidata koga je predložio DJB, upravo iz razloga što SRS osporava mandate koje je osvojio taj kandidat.

Jakšić je u svom obraćanju poslanicima pozvao i predsednika Pokrajinske izborne komisije da kaže da li je pomenuti pokret naknadno dostavio 330 potpisa građana, koliko prema izveštaju te komisije nedostaje da bi se ispunio propisani minimum.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво