Uzajamna podrška Beograda i Pekinga

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Centra za istraživanje Vlade Kine Li Vejom, sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga i bilateralnoj saradnji.

Aleksandar Vučić je istakao da nikada u savremenoj istoriji odnosi dveju zemalja nisu bili na tako visokom nivou i dodao da Kina u Srbiji ima iskrenog prijatelja i partnera.

On je naglasio da prethodna poseta kineskog premijera Li Kećanga i predstojeća poseta kineskog predsednika Si Đinpinga ukazuju na značaj koji kineska strana pridaje bilateralnim odnosima.

„Pored saradnje na razvoju infrastrukturnih projekata, za Srbiju su veoma važna ulaganja kineskih investitora, a od ključnog značaja je dolazak kompanije "Hestil" u Smederevo. Nadamo se većem broju kineskih investicija i zato razgovaramo o otvaranju industrijske zone“, dodao je premijer Vučić.

Li je rekao da se Srbija i Kina uzajamno podržavaju u pitanjima od vitalnog interesa za dve zemlje, posebno od 2009. godine kada je uspostavljeno strateško partnerstvo.„

Poseta kineskog predsednika daće impuls širenju i jačanju bilateralne saradnje. Uvereni smo da ćemo, uz zajedničke napore, podići strateško partnerstvo i naše odnose na još viši nivo“, izjavio je Li Vej, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Li, koji je predsednik Centra za istraživanje Vlade NR Kine, savetodavnog organa pri Vladi Kine koji učestvuje u sklapanju međudržavnih sporazuma u oblasti politike i ekonomije, uputio je poziv premijeru Vučiću da učestvuje na Forumu o održivom razvoju, koji će biti organizovan u Poljskoj u junu ove godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво