Vučić: Nastavljamo reforme, slede "zlatne godine"

Posvećen sam planu i programu buduće vlade, poručuje premijer Aleksandar Vučić. Očekuje dinamičan rast i ističe da to za narod znači više posla i veće plate.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se ne bavi kadrovskim pitanjima za najviše državne funkcije, već da je posvećen planu i programu buduće vlade i nastavku reformi, i izrazio uverenje da Srbiji, ako se ovako nastavi, predstoje "zlatne godine".

"Mislim da je to najvažnije. Da uspemo da postavimo stvari na svoje mesto i da imamo dinamičan rast, kakav mislim da ćemo imati, od najmanje 2,3 odsto, a ne samo dva, a sledeće godine očekujem da ide na tri odsto, to će biti kumulativan rast, rast iz godine u godinu", rekao je Vučić novinarima u Vranju gde je prisustvovao puštanju u rad nove proizvodne linija "Britiš Amerikan Tobaka".

Objasnio je da to za običan narod znači ne rast procenata, brojki, već više posla, veće plate i penzije, bolje škole, opremljenije bolnice...

U svakom slučaju, kako je rekao, slede nam "zlatne godine".

Nije želeo da odgovori na spekulacije medija da će Goran Knežević biti predsednik parlamenta:

"Nismo odlučili, o tome će da odlučuje više ljudi. Nisam odlučio, jer se bavim planom i programom".

"Nikad bolje stanje državne kase"

U razgovoru sa novinarima, premijer je istakao da je deficit državnog budžeta u prva četiri meseca, umesto očekivanih 600 miliona evra, iznosio oko 100 miliona evra.

"Nikad nismo imali bolje stanje državne kase", rekao je Vučić.

Naveo je da Srbija nema nikakvih problema sa gotovinom, za razliku od mnogih u regionu, i da zato od nas neki i traže da pozajme novac.

Prema premijerovim rečima, pod kontrolom su i obaveze iz ranijih godina, te da na naplatu stižu kamate na koje će ove godine biti potrošeno milijardu i 200 miliona evra, a velike kamate isplaćene su već u februaru i martu.

Vučić je rekao da su pred Srbijom dva važna događaja - konačni ulazak Kineza u "Železaru Smederevo" i završetak četvrte i pete revizije sporazuma sa MMF-om, posle čega, kaže, može da ode i pet dana na odmor.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво