Tadić: Pitajte DS zašto nema jedne liste

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je dogovor DS-a, SDS-a i LDP-a o izlasku na izbore na jednoj listi bio postignut i potpisan, ali da je nakon toga DS izašao iz pregovora.

"Zašto su to demokrate uradile, to je pitanje za njih", rekao je Boris Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je istakao da kvote nisu najvažnije i da je dogovor o tome postignut bez problema.

Istakao je i da je SDS predložio da opozicija na izbore ide na jednoj listi, ali da je DS odlučio da se na izbore ide na dve liste, što je legitiman stav.

Tadić nije želeo da komentariše navode da je Bojan Pajtić pod pritiskom ljudi iz DS-a odstupio od dogovora.

Na novinarsko pitanje šta im je rečeno u DS-u zašto im "nisu dobri", Tadić je rekao: "Ne, nama su rekli da smo im dobri, ali sve ostalo pitajte njih, da ja vama ne bih govorio i prenosio tuđe stavove".

Dodao je da se kroz javne nastupe i komentare demokrata vidi šta je bio razlog sa izlazak iz razgovora.

Prema njegovim rečima, SDS će nastaviti razgovore sa LDP-om, LSV-om i drugim manjim strankama o tome u kom formatu će izaći na izbore na svim nivoima.

"Građani od SDS-a i koalicije oko te stranke mogu da očekuju rešenje problema 650.000 apsolutno siromašnih, najnižeg nivoa investicija u regionu, i najlošijeg rasta BDP-a u regionu, nastavak pregovora sa 'Fijatom'...", rekao je Tadić.

"Vlast nikako ne rešava probleme građane. Obećali su 100 milijardi evra investicija. Gde su milijarde, kanal do Soluna, 'Mercedes', partner za FAP?", upitao je Tadić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво