Joksimović: Izbori neće usporiti dinamiku procesa pristupanja EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro o evropskom putu Srbije. Joksimović je ponovila da Vlada očekuje da tokom holandskog predsedavanja EU, budu otvorena poglavlja 23 i 24, kao i da se uporedo radi na pripremi za otvaranje i drugih poglavlja

Ministarka Jadranka Joksimović je istakla da izbori neće usporiti dinamiku procesa pristupanja i da je jasno strateško opredeljenje Vlade Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

Jedna od tema razgovora bio je i predstojeći Samit o zapadnom Balkanu koji će početkom jula biti održan u Parizu, kao nastavak procesa započetog u Berlinu.

Sagovornici su ocenili da su na Balkanu vidljivi pomaci koji doprinose građenju boljih odnosa i da tome svakako doprinose inicijative poput Berlinskog procesa.

Očekivanja su da će predstojeća konferencija u Parizu biti mesto na kome će se razgovarati o regionalnim infrastrukturnim projektima, jačanju privredne saradnje, kao i saradnje mladih, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Takođe, razgovaralo se i o produbljivanju saradnje na polju evropskih integracija između dve države.

Joksimović je zahvalila na podršci koju Francuska pruža Srbiji na njenom EU putu, posebno na tehničko-ekspertskoj pomoći u procesu evropskih integracija, koja se realizuje na osnovu potpisanog Sporazuma o strateškom partnerstvu i saradnji.

U vezi sa tim, imenovanje Pol-Aleksis Bertezena za eksperta koji treba da pruži podršku pre svega srpskim pregovaračkim timovima iz oblasti ekonomskog upravljanja, ocenjeno je kao veoma korisno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво