SNS: Odluka suda pokazuje besmislice Božovića o diktaturi

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar ističe da SNS poštuje odluke suda, jer su za odbor institucije svetinja.

Odluke suda se poštuju čak i kada su uvereni da one nisu pravedne, jer je "jasno da je na sednici Skupštine opštine Vračar glasao građanin koji nije odbornik", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vračar.

Predsednik tog odbora Nenad Đorđević naveo je da Upravni sud nije presuđivao da li je to tačno već da li je 22 odbornik imalo pravo da se žali ili ne.

Poštovaćemo njihovu odluku, naveo je Đorđević, ističući da je, paradoksalno, "ova odluka Upravnog suda pokazala kakve besmislice izgovara svaki dan Balša Božović kada laže ljude pričajući da je u Srbiji diktatura, da nema slobode i nezavisnih institucija".

Srbija je slobodna zemlja u kojoj sud sudi nezavisno i protiv vlasti, navodi se u saopštenju.

Ističe se da "Balša Božović treba da zna da nema tog sudije koji će njega i njegovu stranku zaštiti da podnesu račune za 300 stanova koji su nestali u opštini Vračar, za 40 pomoćnika predsednika opštine koje su postavili o trošku građana, za bezočnu pljačku poslovnog prostora, za renoviranje opštinske sale po višestruko višim cenama".

"Tom kriminalu Balše Božovića i njegove stranke presudu će dati građani na izborima ovog proleća. Tada će Vračar zaista biti slobodan od kriminala, korupcije i otimanja narodne imovine", naveo je predsednik Opštinskog odbora SNS-a Vračara.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović istakao je da je Upravni sud odbacio žalbu šefa odborničke grupe SNS-a Aleksandra Markovića na odluku Skupštine opštine Vračar o potvrđivanju mandata odborniku DS-a Milošu Šukalu.

Time je, prema rečima Božovića, taj sud potvrdio da je mandat odborniku DS-a Milošu Šukalu dodeljen u skladu sa zakonom, iako je "SNS tri puta izgovarala neistine u vezi sa neuspelim pokušajem smene legitimno izabrane vlasti na Vračaru".

DS je ranije danas saopštio da je upravni sud odbacio žalbu Srpske napredne stranke i potvrdio da je sednica Skupštine opštine Vračar održana u skladu sa zakonom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво