Читај ми!

Vučić se sastao sa Medvedevom

Smatram da će naši odnosi, odnosi prijateljstva i saradnje, u budućnosti biti bolji, ako je to moguće, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na početku sastanka sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom. Delegacije Srbije i Rusije potpisale su posle sastanka dvojice premijera više dokumenata.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Moskvi sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji, na temelju velikog interesovanja koje su srpske i ruske kompanije potvrdile jutros na Poslovnom forumu.

"Velika, sadržajna, sveobuhvatna poseta, imajući u vidu naše razgovore, forum 'Otvorene inovacije', gde ćemo se sastati sa poslovnim svetom, i na kraju – razgovor sa predsednikom naše zemlje", precizirao je Medvedev agendu i ciljeve posete na početku razgovora sa Vučićem.

Ruski premijer je izrazio uverenje da će sadržajna agenda Vučićeve posete Moskvi biti na korist rusko-srpskim odnosima.

Medvedev je takođe iskoristio priliku da prokomentariše da srpski premijer izvanredno govori ruski jezik, na šta mu je Vučić, na ruskom, odgovorio:

"To nije sasvim istina. Ja sve razumem, ali mi je teško da govorim."

Srpski premijer je rekao da takođe računa da će njegova poseta doneti rezultate.

"Smatram da će naši odnosi, odnosi prijateljstva i saradnje, u budućnosti biti bolji, ako je to moguće", rekao je Vučić.

Premijer Vučić se na Tviteru zahvalio Rusiji na podršci u Unesku. "Ova poseta daće novi impuls našoj ekonomskoj saradnji. Hvala Rusiji na podršci u Unesku", naveo je Vučić.

Vučić boravi u trodnevnoj poseti Moskvi, a danas je otvorio je Poslovni forum na kojem su predstavnici više od 120 kompanija iz Srbije predstavili svoje mogućnosti ruskim biznismenima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво