Читај ми!

Vučić: Neevropsko ponašanje mora da se zaustavi

Premijer Aleksandar Vučić osudio je brutalno ophođenje mađarske policije prema izbeglicama, te napade na novinare. Poručuje da će se Srbija ponašati odgovorno, štiteći građane i teritoriju.

Premijer je pozvao građane na mir i strpljenje, a kako kaže, za petak je zakazana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj će se govoriti o situaciji sa migrantima.

U izjavi za RTS, Vučić je rekao da osuđuje napade na novinare na bilo čijoj teritoriji. 

"Posebno osuđujem, bez obzira na to na čijoj teritoriji se to dogodilo, napade na novinare, naročito na novinare Radio-televizije Srbije, Jovanu Đurović. Jer, znate, u nekoj zemlji se neko diči nivoom novinara koji sapliću očeve sa decom, a napada novinare koji rade svoj posao. To mnogo više govori o toj zemlji nego o nama", rekao je premijer u izjavi za RTS.

Nažalost, kaže Vučić, mi smo ne svojom krivicom dovedeni u ne laku situaciju, ali odgovornom i ozbiljnom politikom poslali smo i naše dodatne policijske snage prema severnim granicama.

"Pomoći ćemo našem narodu i nikome nećemo dozvoliti da nas ponižava i nikome više nećemo dozvoliti da baca suzavac na teritoriju Republike Srbije", istakao je premijer.

On je pozvao EU da reaguje i istakao da njene članice moraju da se ponašaju u skladu sa evropskim pravilima, evropskim vrednostima.

"Što se Srbije tiče, mi ćemo umeti da štitimo i svoju zemlju, i svoje nacionalno dostojanstvo, i svoju teritoriju. A ako bude potrebno, i od Evropske unije štitićemo i evropske vrednosti", rekao je Vučić.

Predsednik Vlade, koji se nalazi u poseti SAD, rekao je da će o situaciji sa izbeglicama  razgovarati i sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

"Razgovaraću sa svima. Ovakvo mučenje i neevropsko ponašanje mora da se zaustavi. Ako EU ne želi da učestvuje, ako neće da reaguje, reagovaćemo mi, umećemo da zaštitimo i sebe i evropske vrednosti koje, očigledno, Evropa nije u stanju da zaštiti", zaključio je premijer.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара