Читај ми!

DS i "Sloga" protiv izmena zakona o radu i štrajku

Predložene izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku narušavaju prava radnika, i parlament ih zato ne sme usvojiti, smatraju Predsednici DS-a i udruženja sindikata "Sloga" Dragan Đilas i Željko Veselinović.

Predsednici Demokratske stranke i Udruženja sindikata "Sloga" Dragan Đilas i Željko Veselinović izjavili da predložene izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku narušavaju prava radnika i da ih zato Skupština Srbije ne sme usvojiti.

"Ako se zakon o radu usvoji u ovom obliku, to će omogućiti drastično smanjenje broja zaposlenih", rekao je Đilas novinarima nakon sastanka sa predstavnicima sindikata u Beogradu.

Đilas je ocenio da je to smanjenje najavljeno kroz Budžet za 2014. godinu, gde je, kako kaže, 600 miliona evra predviđeno za otpremnine.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije ima "apsolutno pogrešan koncept" i mora da se orijentiše ka razvoju, a ne prema uštedama.

Predsednik "Sloge" Željko Veselinović je ocenio da su predložene izmene zakona o radu "nakaradne" i rekao da "vraćaju radnike u robovlasnički period".

Istakao je da će se "Sloga", kao članica nedavno formiranog Srpskog sindikalnog fronta, boriti da takav zakon o radu i ne uđe u skupštinsku proceduru.

"Pokušaćemo čak i u nekim partijama vladajuće koalicije da obezbedimo glasove protiv (izmena zakona). Svako ko bude digao ruku za taj zakon biće upamćen kao grobar radničke klase", rekao je Veselinović.

Izmene zakona o štrajku obespravljuju radnike, rekao je Veselinović i istakao da ih sindikati neće poštovati makar ih i hapsili.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво