Nastavak sporenja zbog (ne)rada Skupštine

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da opstrukcije opozicije u radu Skupštine Srbije dovode do kašnjenja investicija. Nova Srbija odbacuje tvrdnje da je opozicija odgovorna za opstrukciju parlamenta.

Šutanovac je upozorio da zabrinjava to što se pojedinci ponose time što su zakočili rad parlamenta i upozorio da to istovremeno znači "zakočenje Srbije i sistema odbrane".

Ministar odbrane je podsetio da je Ministarstvo odbrane, kao i MUP, vezano za rast društvenog bruto proizvoda kao nikada ranije.

"Ukoliko privreda Srbije ne bude rasla naš budžet će biti manji, a interes svakog pripadnika vojske i policije je da parlament počne da radi i da novac što pre počne da se sliva u Srbiju", rekao je on.

Šutanovac je naveo i da na granicama Srbije "veliki broj kompanija čeka da vidi da li ćemo krenuti ka Evropi na način na koji smo obećali".

On je rekao da svi investitori želi političku i pravnu sigurnost, ukazavši da se u parlamentu Srbije proteklih mesici raspravljalo o svemu samo ne o dnevnom redu.

Parlament mora da radi ono što mu je ustavna nadležnost, da bude zakonodavno telo, rekao je Šutanovac novinarima u beogradskom naselju Bežanijska kosa, posle uručenja ključeva od 45 stanova pripadnicima sistema odbrane.

NS: Ne dozvoljavamo prebacivanje odgovornosti za opstrukciju

Nova Srbija neće dopustiti da predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović okrivi opoziciju za konstantno kršenje poslovnika i primeni represivne mere u Skupštini Srbiji, izjavila je potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski.

Ona je precizirala da će ta stranka tražiti ogovore na mnoga pitanja, a pre svega da se utvrdi odgovornost pojedinaca iz vlasti za nemire tokom mitinga održanog posle hapšenja bivšeg predsednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića.

NS nije bila za to da dva meseca Skupština ne radi, mi smo bili spremni za rad i nećemo dozvoliti da na nas prebacuju odgovornost za blokadu rada parlamenta, niti zamenu teza, istakla je Filipovski i dodala da će NS odluku o načinu rada na sednici doneti neposredno pred nastavak sednice Skupštine Srbije.

Odbacivši tvrdnje da je opozicija odgovorna za opstrukciju parlamenta, ona je istakla da NS ne prihvata "konstantne i nekorektne izjave aktuelne vlasti po kojima je opozicija krivac za opstrukciju parlamenta".

Povezane vesti:
Cvetković: Blokada Skupštine nanosi veliku štetu

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво