Читај ми!

LDP: Odustati od blokada

Vlast u Beogradu treba da poruči Srbima na Kosovu da odustanu od blokada, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović. Promena politike i prihvatanje Ahtisarijevog plana konačno bi ostavili na čistini ekstremiste, koji zloupotrebljavaju Srbe, ocenio Jovanović.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da Srbima na Kosovu treba jasna poruka Beograda da odustanu od blokada "kojima sebi uništavaju život" i poziv da se vrate kućama, porodicama i poslu od koga žive.

"Umesto što pokušavaju da odbrane nemoguće i relativizuju opasnost od ekstremista koji zloupotrebljavaju strah Srba na severu Kosova, ministri i visoki funkcioneri vladajuće koalicije morali bi da učine nešto za ljude koji se već 25 dana muče na besmislenim barikadama", naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima.

Jovanović je rekao da će građani ostati uplašeni i zbunjeni sve dok ministri i šefovi stranaka "anesteziraju javnost, namerno zaboravljajući da je i Boris Tadić svojevremeno javno saopštio informacije da su kriminalci zloupotrebili proteste i krajem jula zapalili prelaz na Jarinju".

"Ministar Bogdanović, državni sekretar Ivanović, potpredsednik Vlade Dačić i mnogi drugi, krenuli su opasnim putem umanjivanja značaja nasilja koje su očigledno izazvali profiteri iz rata, političke krize i neuređenog sistema", navodi se u saopštenju LDP-a.

Prema Jovanovićevim rečima, navodi ministra Bogdanovića da se i njegova porodica nalazi na barikadama ne mogu biti odgovor na ključno pitanje "ko je izazvao haos krajem septembra i zašto se to krije od građana Srbije".

Jovanović je istakao da bi promena politike, prihvatanje Ahtisarijevog plana kao hitnog i polaznog rešenja i uvođenje reda, konačno ostavilo na čistini ekstremiste i njihove političke zaštitnike.

Predsednik LDP-a ponovio je da se od javnosti prikriva istina o Jarinju i "ignorišu činjenice koje kompromituju naoružane grupe koje su napale vojnike Kfora" i sukobu izložile nevine i napaćene Srbe koristeći ih kao živi štit i izgovor.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво