Читај ми!

SNS: Skretanje pažnje sa životnih pitanja

Naprednjaci smatraju da je čitava situacija vezana za održavanje Parade ponosa i na kraju njeno otkazivanje pokušaj vlasti da skrene pažnju građana sa važnih životnih pitanja, poput teške ekonomske situacije i problema na Kosovu.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da naprednjaci "niti podržavaju niti ne podržavaju" Paradu ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, jer smatraju da Srbija ima važnijih "životnih problema".

Upitan o stavu SNS-a u vezi sa otkazivanjem Parade ponosa, Vučić je u izjavi agenciji Beta optužio vlast da "zamajava građane" i da im skreće pažnju sa "važnih životnih pitanja", poput teške ekonomske situacije i problema na Kosovu i Metohiji.

"Vlast nas je zamajavala. Ne želim da učestvujem u pričama koje bi na bilo kojin način skretale pažnju sa životnih tema, poput teške ekonomske situacije i problema na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

"Potpuno je besmisleno sve što vlast radi i zakazivanje i otkazivanje Parade je bilo zamajavanje javnosti, skretanjem pažnje sa važnih tema", rekao je zamenik predsednika SNS.

Đurić: Ostavka Vlade najčasnije rešenje

Funkcioner SNS Marko Đurić rekao je da je ostavka "najčasnije rešenje za Vladu Srbije koja je svojom politikom zemlju dovela do ekonomskog sunovrata i kraha na svim poljima".

"Državna politika je doživela krah i ćorsokak u svim oblastima. I zbog toga danas nema ispravnijeg i časnijeg koraka koji Vlada može da preduzme od podnošenja ostavke. Političke promene u zemlji jedini su način za izlazak iz krize", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

"Srbija je po stopi zaduženosti postala apsolutni rekorder u regionu i jedan od rekordera na nivou čitave Evrope. Istovremeno, u Srbiji nije stvorena elementarna klima za strane investicije, a 220.000 ljudi je ostalo bez posla", istakao je Đurić.

Đurić je upozorio da će do kraja godine, zbog drugog talasa ekonomske krize, oko 12.000 privrednih subjekata otići u stečaj.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво