Priština o(b)manula i oko Nigerije

Nove kontroverze oko priznavanja nezavisnosti Kosova. Posle Omana i Gvineje Bisao, Nigerija poručila da nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije, što je svega 24 časa ranije objavio drugi čovek prištinske vlade Bedžet Pacoli.

Nakon što se ispostavilo da, iako je Priština tvrdila suprotno, nezavisnost Kosova nisu priznali Oman i Gvineja Bisao, i iz Nigerije je saopšteno da ta zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli je sinoć objavio da je Nigerija priznala Kosovo. Međutim, to je demantovao ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"Pacoli po običaju ne govori istinu. Naš ambasador u Nigeriji je imao prijem u ministarstvu spoljnih poslova Nigerije, gde mu je potvrđeno da Nigerija ne menja stav o Kosovu, dakle da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", izjavio je Jeremić.

"Bedžet Pacoli je jedan prilično nekredibilan izvor takvih informacija, to se pokazalo i u prošlosti i pitanje njegovog kredibiliteta je razrešeno prilikom njegove smene sa mesta takozvanog predsednika Kosova od strane američkog izaslanika na teritoriji naše južne pokrajine", dodao je ministar.

Jeremić je ranije rekao da broj priznanja Kosova opada. Povlačenje priznanja najavile su dve afričke zemlje, dok su Oman i Gvineja Bisao , na skupu nesvrstanih u Beogradu, zvanično saopštili da nikada nisu priznavali Kosovo, iako su to tvrdile vlasti u Prištini.

Jeremić je najavio da postoji mogućnost da još jedna zemlja pokrene proceduru povlačenja priznanja Kosova pošto se u njoj vodi istraga protiv visokog državnog funkcionera zbog sumnje da je primio mito od albanskog biznismena kako bi ta zemlja priznala Kosovo.

broj komentara 17 pošalji komentar
(sreda, 14. sep 2011, 01:44)
anonymous [neregistrovani]

anonymous

Uh, sad mi je laknulo...

(sreda, 14. sep 2011, 00:31)
anonymous [neregistrovani]

Re:Dali razumete engleski

Pa kad ce Pacoli da otkuca sluzbenu notu?

(utorak, 13. sep 2011, 23:05)
anonymous [neregistrovani]

Dali razumete engleski

Ma ljudi za Gabon i za Nigeriju nemaju jos verbalnu notu sluzbeno to lepo pise u ovu sliku a za ostale imaju i sluzbene verbalne note ko razume dobro a ko nece da razume moze kakohoce da razume.

(utorak, 13. sep 2011, 22:37)
anonymous [neregistrovani]

Re: vlax

Čitaj pažljivje. Pa naravno da na prištinskom sajtu piše da je Nigerija priznala Kosova. Problem je samo što u Nigeriji niko o tome nema pojma.

(utorak, 13. sep 2011, 22:10)
anonymous [neregistrovani]

kosovo

a joj pa mora da pise niger ali je to ipak nigerijaa!

(utorak, 13. sep 2011, 21:36)
anonymous [neregistrovani]

vlax

da ali je nigerija ispod na listi i pise da su priznali,pogledaj malo dole

(utorak, 13. sep 2011, 21:07)
Vladimir [neregistrovani]

RE: Несврстана Србија

Pa bolje bi bilo da se učlanimo u Afričku uniju nego u EU.

(utorak, 13. sep 2011, 21:05)
ghost [neregistrovani]

NIger

Zar ne vidite da piše Niger, a ne Nigerija? To su različite države. Niger je priznao nezavisnost Kosova.

(utorak, 13. sep 2011, 20:45)
Предраг [neregistrovani]

Несврстана Србија

Жао ми је што се хватамо ѕа афричку сламку која би представљала гарант "суверенитета" наших тонућих покрајина и већ економски потонуле ѕемље. Хајде да се учланимо у Афричку Унију уместо у Европску Унију.

(utorak, 13. sep 2011, 20:07)
anonymous [neregistrovani]

Nigerija posao

Stvarno ? a šta si ti radio u tako razvijenoj zemlji kao sto je Nigerija ?