Vučić: Pripremamo se za miting

Srpska napredna stranka vrši sve pripreme za održavanje mitinga 16. aprila, ali je spremna da ga odloži ako se parlamentarni izbori raspišu u novembru, izjavio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić ponovio je da se naprednjaci pripremaju za održavanje mitinga 16. aprila, ali i da su spremni da ga odlože ako se parlamentarni izbori raspišu u novembru.

"Čini mi se da će odgovor vlasti na kompromis koji smo predložili biti negativan i da ćemo se videti na ulicama 16. aprila", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je istakao da će predstavnici vlasti snositi svu odgovornost, jer ne žele da čuju za bilo kakvu vrstu kompromisa.

"Ukoliko dođe do mitinga, najverovatnije bi početkom maja izbori bili raspisani za septembar. Ukoliko bi sada postigli kompromis izbori bi bili raspisani dva meseca kasnije, odnosno, u novembru i to bi bio naš ustupak", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da ukoliko vlast ne prihvati taj predlog SNS-a, da će na ulice izaći više ljudi nego ikad na do sada sličnim skupovima.

"Dovešćemo nekoliko stotina hiljada ljudi. Ako smo mi učinili ustupak vlasti to pokazuje našu širinu, a zamislite posledice ako oni taj adut ne prihvate. Da vidim kako će sad reći da smo protiv EU", rekao je zamenik predsednika SNS-a.

Deo opozicije koju predvodi SNS nedavno je najavio miting za 16. april sa zahtevom da se raspišu prevremeni parlamentarni izbori, međutim, predsednik SNS-a Tomislav Nikolić juče je rekao da će se odustati od mitinga ukoliko se izbori raspišu do kraja novembra, do kad bi Srbija trebalo da dobije status kandidata za EU.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара