Naprednjak od srede prvi čovek Zemuna

Srpska napredna stranka i koalicija okupljena oko socijalista postigle konačan dogovor o formiranju vlasti u Zemunu. Sutra finalizacija dogovora sa DSS-om. Predsednik opštine biće iz redova naprednjaka. Nova vlast od sredu.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Zemun biće održana u sredu pošto su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije postigle dogovor o formiranju vlasti. Tom prilikom biće izabran predsednik opštine iz redova SNS.

"Sutra očekujemo finalizaciju dogovora sa DSS-om, a posle ćemo govortiti o kadrovskim rešenjima. Neće to biti spektakularna imena u smislu prepoznatljivosti u javnosti ali će to biti jedan dobar tim radnika i ljudi koji su spremni da se bore za Zemun i interese Zemunaca", poručio je Aleksandar Vučić.

Prema rečima predsednika SNS-a Tomislava Nikolića pomoglo je to što su svi shvatili da "vlast mora da bude formirana ovako ili onako" i što "nikome ne odgovaraju ponovljeni izbori", jer bi to bila nova kampanja i nove muke.  Svi su shvatili, rekao je Nikolić, koliko je ozbiljan trenutak po celu državu.

Predsednik beogradskog odbora SPS-a Aleksandar Antić ističe da je za koaliciju SPS-PUPS-JS najvažnija činjenica da je dogovoreno kako će Zemun funkcionisati.

"Ustanovljena je strategija oko budućeg odnosa opštine Zemun sa gradom i republikom. Činjenica je da Zemun više neće biti opozicija gradu i republici", rekao je Antić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da će predstavnici kolacije SPS-PUPS-JS sa predstvanicima Srpske napredne stranke razgovarati o kadrovskim rešenjima, vezanim za formiranje institucija lokalne samouprave u Zemunu.

Marković je podsetio da se razgovori sa predstavnicima Srpske napredne stranke vode više dana i da koalicija okupljena oko SPS hoće da se napravi platformu po kojoj bi se Zemun bavio lokalnim temama, koje su u njegovoj nadležnosti.

DSS nije prepreka za formiranje vlasti

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović potvrdio je da će predstavnici koalicije DSS-NS-NP sutra održati sastanak sa predstavnicima Srpske napredne stranke.

"Sutra ćemo imati sastanak sa SNS na kome ćemo se informisati kako su tekli razgovori te stranke sa koalicijom SPS-PUPS-JS, da li će i na koji način biti formirana vlast u Zemunu u sredu, 22. jula, kada je zakazana konstitutivna sednica", rekao je Mladenović.

Ponovio je da koalicija DSS-NS-NP nije prepreka za formiranje vlasti u opštini Zemun i Voždovcu.

Mladenović je podsetio da je ta koalicija sa naprednjacima postigla načelan dogovor, proistekao iz principa koji su predstavnici stranaka ranije potpisali.

Rok za formiranje opštinske vlasti u Zemunu ističe u sredu, 22. jula.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво