Tadić: Pitajte DS zašto nema jedne liste

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je dogovor DS-a, SDS-a i LDP-a o izlasku na izbore na jednoj listi bio postignut i potpisan, ali da je nakon toga DS izašao iz pregovora.

"Zašto su to demokrate uradile, to je pitanje za njih", rekao je Boris Tadić na konferenciji za novinare.

Tadić je istakao da kvote nisu najvažnije i da je dogovor o tome postignut bez problema.

Istakao je i da je SDS predložio da opozicija na izbore ide na jednoj listi, ali da je DS odlučio da se na izbore ide na dve liste, što je legitiman stav.

Tadić nije želeo da komentariše navode da je Bojan Pajtić pod pritiskom ljudi iz DS-a odstupio od dogovora.

Na novinarsko pitanje šta im je rečeno u DS-u zašto im "nisu dobri", Tadić je rekao: "Ne, nama su rekli da smo im dobri, ali sve ostalo pitajte njih, da ja vama ne bih govorio i prenosio tuđe stavove".

Dodao je da se kroz javne nastupe i komentare demokrata vidi šta je bio razlog sa izlazak iz razgovora.

Prema njegovim rečima, SDS će nastaviti razgovore sa LDP-om, LSV-om i drugim manjim strankama o tome u kom formatu će izaći na izbore na svim nivoima.

"Građani od SDS-a i koalicije oko te stranke mogu da očekuju rešenje problema 650.000 apsolutno siromašnih, najnižeg nivoa investicija u regionu, i najlošijeg rasta BDP-a u regionu, nastavak pregovora sa 'Fijatom'...", rekao je Tadić.

"Vlast nikako ne rešava probleme građane. Obećali su 100 milijardi evra investicija. Gde su milijarde, kanal do Soluna, 'Mercedes', partner za FAP?", upitao je Tadić.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 01. mar 2016, 18:19)
anonymous [neregistrovani]

Tadicu!

Mislio sam da si vise politicki obrazovan?Jedna partija bi znacilo anarhija,a da zaboravimo demokraciju,to smo vec videli.

(utorak, 01. mar 2016, 15:41)
gargantua [neregistrovani]

još se čudiš ?

Umalo si 2014. godine uništio DS srećom , nisi uspeo...i sad bi u koaliciju pred izbore sa istom ?