Vučić sa Skotom: Podrška SAD reformama i evropskom putu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa novim ambasadorom SAD Kajlom Skotom koji je rekao da Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu i pruža punu podršku njenom reformskom procesu i putu evrointegracija.

Vučić je istakao posvećenost i spremnost Srbije da ostvari svoj spoljnopolitički cilj - članstvo u Evropskoj uniji i da kroz dijalog radi na očuvanju regionalne stabilnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Skot je istakao da se Srbija danas u Americi doživljava kao stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i da je došao sa ovlašćenjem predsednika SAD da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Skot je istakao da će tokom rada u Beogradu učiniti sve da, dovođenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast, što će značiti i nova radna mesta za mlade i obrazovane ljude u Srbiji.

Ambasador je pohvalio i humani pristup naše zemlje tokom migrantske krize.

Premijer Vučić poželeo je ambasadoru Skotu dobrodošlicu i rekao da će mu Vlada Srbije biti pouzdan partner da tokom diplomatskog mandata postigne uspeh u daljem unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 06. feb 2016, 21:00)
anonymous [neregistrovani]

Србијо гледај себе

Ма која ЕУ? Кога више брига за њих, цео свет су преврнули наопачке, па сад треба и ми да потонемо заједно са њима.

(subota, 06. feb 2016, 13:05)
anonymous [neregistrovani]

Kosovo i Kosovo

...a da li podrzava ambasador K. R. Skat, s time SAD, Kosovo na putu u EU?

(subota, 06. feb 2016, 12:43)
anonymouszik [neregistrovani]

Opet isto

Novi americki ambasador Skat bici isti kao i predhodni, osoba koja ce davati instrukcije Srpskoj Vladi na celo sa premijerom Vucicem. A sto se tice investicija to isto ocekuju i SAD kao i ostatak sveta jer treba zaposliti nove radnike koji je svakim danom sve vise bez posla.

(subota, 06. feb 2016, 12:37)
anonymous [neregistrovani]

добородoшлица

Република Србија је суверена држава или би смо бар ми, њени грађани тако волели. Но реторика, сада већ сасвим устаљена, неких страних дипломата у Србији сасвим јасно говори колико то ти није тако за државу из које овај дипломата долазиј. Вучић прича о сарадњи, док је овоме другом нешто сасвим друго у глави, јер помиње ”помоћ” у унутрашњој и спољашњој политици државе у чије је госте дошао. То не само што не обећава добро, већ увлачи велики страх у кости.

Тако је то кад си слуга, кад се живи од туђе милостиње, кад се нема ништа своје, а са неба очекује помоћ извршавају туђе жеље и остварују њихове претензије.