DSS i Dveri najavljuju zajednički izlazak na izbore

Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri potpisaće u utorak, 12. januara, koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima, najavila je predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić.

Sporazum podrazumeva zajednički nastup na lokalnim i pokrajinskim izborima, kao i na republičkim ako ih bude, rekla je Rašković Ivić.

Navela je i da sporazum podrazumeva poštovanje već utvrđenih načela politike DSS-a i Dveri, a to su neulazak Srbije u EU i NATO, protivljenje Briselskom sporazumu i zalaganje za očuvanje Kosova u Srbiji.

Ona je kao bitan deo politike koalicije DSS-a i pokreta Dveri istakla i oslanjanje na Rusiju u ekonomskom i političkom smislu.

"Mi u ovom sporazumu pozivamo sve one koji žele da nam se pridruže da to i učine, s tim što treba da imamo podudarnosti oko ovih političkih pogleda", kazala je predsednica DSS-a.

Navela je da će na lokalnom nivou odborima biti otvorene mogućnosti da sami prave postizborne dogovore sa onima za koje smatraju da će najbolje raditi u interesu njihovog grada ili opštine.

"Tu nema neke velike priče. To su komunalne teme i one nemaju velikih dodirnih tačaka sa takozvanom visokom politikom", kazala je Rašković Ivić.

Ipak, kriterijumi će biti drugačiji ukoliko bude republičkih izbora.

"Što se tiče republičkih izbora, ako ih bude, vrlo bi bilo teško da uđemo u vlast sa bilo kim ko je spreman da zarad ulaska u EU uništi Srbiju, pretvori je u koloniju i teritorijalno i ekonomski devastira", zaključila je Rašković Ivić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 17. jan 2016, 16:40)
Deda Nole [neregistrovani]

Dveri i DSS

Ujedinjene dve partije koje ne mogu skupiti glasace ni za obavezan cenzus.Nije problem u njihovom ujedinjenju,problem je u tome sto se sve vise okomilo na budzet ove napacene zemlje ispirajuci mozak ovom narodu i za to normalno trazi od drzave novac za svoj trud.Predlazem da nema registracije bez 100.000 potpisa.

(nedelja, 10. jan 2016, 17:00)
anonymous [neregistrovani]

Jedno da znate

Nemoj da dajete lazna obecanja.
Nemojte da krsite obecanja.
Ne organizujte grupe koje ce o vama stvarati laznu sliku i podrske i stanja u drustvu.
Pokusajte da dovedete u vladu strucne ljude,a ne ulizice i nestrucnjake.
Pokusajte da sprecite stranacko zaposljavanje.
Ne dozvolite laznim strucnjacima da rukovode.
Budite spremni da odete sa vlasti ako nesto ne ispunite.
Ima jos toga, ali ima I onih kod kojih sve ovo treba videti i tako ne raditi.

(nedelja, 10. jan 2016, 15:41)
anonymous [neregistrovani]

Srecno

Nadam se da će ova koalicija postati nukleus srpskih patriotskih političkih partija i organizacija, kako u Srbiji tako i u dijaspori. Neka je sa srećom.

(nedelja, 10. jan 2016, 14:32)
anonymous [neregistrovani]

DSS i Dveri

Neka vam je sa srecom.Mislim da vam je uspeh zagarantovan.EU ce se raspasti a od zapada mozemo ocekivati kolonizaciju Srbije kao do sada.Ne EU ,Ne NATO !!!Rane koje su nam naneli jos uvek snazno peku.