Ministri u susretima sa Dačićem: Uspešno predsedavanje Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je niz bilateralnih susreta na marginama 22. Ministarskog saveta OEBS-a, tokom kojih je ocenjeno da je Srbija uspešno predsedavala tom organizacijom ove godine.

Kako se navodi u saopštenju MSP, Dačić se sastao sa ministrom inostranih poslova Kanade Stefanom Dionom, sa kojim je razgovarao o perspektivi bilateralnih odnosa, pri čemu je izneta obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

U saopštenju se dodaje da je u susretu sa ministarkom inostranih poslova Kraljevine Švedske Margot Valstrom naglašeno je da su bilateralni odnosi dobri, ali da takođe postoji prostor za njihovo unapređenje u svim oblastima.

Švedska ministarka je pohvalila srpsko predsedavanje OEBS-u i ponovila snažnu podršku Švedske procesu evrointegracija Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

Razgovarano je i o problemu migracija i potrebi iznalaženja adekvatnih rešenja na evropskom nivou. Dačić je, kako se precizira u saopštenju, ; predstavilo iskustva Srbije u suočavanju sa ovim problemom i saradnju sa susedima u tom smislu.

Tokom susreta ministara spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Ukrajine Pavela Klimkina, ukrajinski ministar je izrazio zadovoljstvo načinom na koji je srpsko predsedavanje OEBS-u odgovorilo na krizu u Ukrajini.

Prema navodima iz saopštenja, dva ministra su zajednički istakla potrebu za unapređenje bilateralnih odnosa, a ministar Klimkin je najavio da će tokom naredne godine posetiti Srbiju.

U razgovoru sa zamenikom ministra inostranih poslova Avganistana razmatrane su mogućnosti za oživljavanje saradnje između dve zemlje i izražen je obostrani interes za održavanje političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova tokom kojih bi se definisale oblasti moguće saradnje.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić imao je i kraći susret sa ministrom za Evropu u Forin ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidom Livingtonom, koji je, kako piše u saopštenju, pohvalio srpsko predsedavanje OEBS-u u uslovima suočavanja sa ozbiljnim izazovima.

"Dvojica ministara su izrazila očekivanje u pozitivan ishod rada Ministarskog saveta OEBS-a", navelo je Ministarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво