DS protiv izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Potpredsednik DS-a Goran Ješić izjavio je da se ta stranka protivi izmeni Zakona o poljoprivrednom zemljištvu jer se, kako smatra, "državna zemlja ne prodaje".

Goran Ješić je na konferenciji za novinare rekao da se "na doboš" stavlja najvredniji resurs i apelovao na vlast da povuče taj zakonski predlog iz skupštinske procedure.

Prema njegovim rečima, DS je "a priori" protiv tih izmena, jer Vlada Srbije, između ostalog, "oduzima trećinu zemlje proizvođačima i paorima i daje ga tajkunima".

Najavio je amandmane DS-a na taj zakonski predlog, ali i borbu na vaninstitucionalni način, kako taj zakon ne bi bio izglasan u Skupštini Srbije.

Ključan problem za tu stranku je, naveo je, član koji omogućava da se neposrednom pogodbom da u zakup poljoprivredno zemljište na 20 godina.

Država će tako, ocenio je, pokloniti državno zemljište, čime će biti naneta šteta poljoprivredi zemlje. 

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić poručila je vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci da ne uvlači državne institucije u unutarstranačke sukobe. 

Gordana Čomić je, nakon sednice vlade u senci Demokratske stranke, rekla da SNS ima dosta ozbiljnih unutrašnjih sukoba, što je i prirodno za političku grupu, ali nije prirodno da u te sukobe uvlači državne institucije, službe bezbednosti, Vojnobezbednosnu agenciju i da se resursima države vode medijske hajke.

Povodom navoda pojednih medija, ali i političara o "državnom udaru" koji preti Srbiji, zamenica predsednika DS je poručila "svima onima koji maštaju o teorijama zavera" da pogledaju rečnik "i šta piše pod sloboda govora, proizvodnja panike i straha i proizvodnja neprijatelja".

"Sa nadom da se nećemo više igrati sa ozbiljnim stvarima, i da će svi oni koji proizvode strah, izgubiti na sledećim izborima kad god oni budu održani", navela je Čomić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво