Читај ми!

Udovički: Nadam se da kolege razumeju moj stav

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički navela je da je razgovarala sa premijerom Vučićem. Kako kaže, taj razgovor, kao i onaj na sednici Vlade, pomogao joj je da razume stav kolega.

Kori Udovički se nada da je razgovor pomogao i njenim kolegama da razumeju njen stav, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Najvažnije je da u narednom periodu sarađujemo na vrlo složenim zadacima koji su pred nama, a od kojih zavisi održivost i verodostojnost naših reformi, i pred nama samima i pred svetom", rekla je Kori Udovički.

Istakla je i da veruje u profesionalizam istražnih organa.

"Jedini način da gradimo institucije i uređenu zemlju jeste da ih pustimo da rade", navela je Udovički.

Prethodno je premijer Aleksandar Vučić rekao da je razgovarao sa potpredsednicom Vlade Kori Udovički, čija je sestra optužila direktora EMS-a Nikolu Petrovića da je od nje tražio mito u vezi sa izgradnjom vetroparka. Premijer je istakao da ne želi da govori o svom razgovoru sa ministarkom Udovički.

Ranije danas se oglasila i Lidija Udovički, sestra ministarke Kori Udovički. Na optužbe da ona i njen suprug stoje iza pisma kongresmena potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu, Udovički za Televiziju N1 odgovara da to nije istina.

Napominje da se iz "Kontinental vinda" povukla u proleće 2014, kada je njena sestra postala član Vlade, poštujući kodeks o izbegavanju sukoba interesa. Od tada je, kaže, malo vremena provodila u Srbiji, dok se vetroparkom nije uopšte bavila. 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво