Читај ми!

Stefanović za RTS: Nije bilo prisluškivanja, otkrićemo ko je lagao

Ministar Stefanović kaže za RTS da optužbe o prisluškivanju Bojana Pajtića bacaju ljagu na čitav sistem bezbednosti. Dodaje da je istraga već počela i da je kompanija "Continental Wind Partners" demantovala navode da je direktor EMS-a tražio novac.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Nebojša Stefanović je rekao da je "Pajtić čovek koji na osnovu nekog papira, koji je objavio njegov bliski prijatelj na sajtu Teleprompter, gde se ne vidi ništa, pokušava da dokaže špijuniranje".

Ministar policije je rekao da špijuniranja nije bilo, niti postoje bilo kakvi dokazi da je papir došao iz službi bezbednosti.

"Baca se ljaga na sistem bezbednosti. I direktor BIA i ja smo objasnili koliko je netačnih informacija bilo. Ne podudara se ni forma, ni izgled, ni predmet", rekao je Stefanović i dodao da je na osnovu toga jasno da papir ne pripada državnoj agenciji.

Prema njegovim rečima, niko ne može da se prisluškuje a da se ne ostavi traga.

"Vidim u medijima kako neki akteri ove priče pokušavaju da se izmigolje. Ali neće moći, otkrićemo ko je lagao, ko je ovo iznosio. Pored toga što smo demantovali, spremni smo da primimo bilo kakvu vrstu kontrole", naglasio je ministar policije.

Stefanović je istakao da do sada nije bilo nijedne pisane primedbe u kojoj se izražava sumnja u prisluškivanje.

"I ambasador SAD Majkl Kirbi je demantovao da je rekao bilo šta što je navedeno u papiru o prisluškivanju. To bi sada bilo dovoljno da Pajtić podnese ostavku", napomenuo je Stefanović.

Prema ministrovim rečima, direktor EMS-a Nikola Petrović spreman je da ode na poligraf kako bi se proverilo da li je tačno da je tražio novac.

Dodao je i da je firma "Continental Wind Partners" poslala dopis u kome je navedeno da Petrović nije tražio novac, niti da je Lidija Udovički tada bila zaposlena u toj firmi.

Ministar policije je rekao da će vlasnik Telepromptera Danilo Redžepović večeras u 20 časova doći na razgovor u Upravu kriminalističke policije u Novom Sadu.

"Istraga je krenula. Imaćemo vrlo jasnu situaciju da vidimo da li je ovo što se dešavalo, što je napisano, da li će dati trunčicu dokaza. Mora se pružiti dokaz da takav papir ide iz bezbednosne službe", ukazao je Stefanović.

Ministar policije je rekao da mu se čini da je čitava afera oko prisluškivanja Bojana Pajtića "stvaranje atmosrefe haosa i rušenje premijera Vučića koji je počeo da diže Srbiju".

Ministar je naveo da se namerno traže incidenti na ulici i da se održavaju neprijavljeni mitinzi DS-a kojima treba da pokaže narodu da je ovo zlikovački režim.

"Šta se planira u narednom periodu, ne bih ulazio u to. Ni vlada ni predsednik Vlade neće dozvoliti da se naruši ugled svega dobrog što smo uradili za Srbiju", rekao je Stefanović.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво