Читај ми!

Potpisan sporazum o saradnji parlamenata Srbije i Kube

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Nacionalne skupštine Kube Huan Esteban Laso Ernandes potpisali su u Havani sporazum o jačanju međuparlamentarnih veza, a Gojkovićeva je tom prilikom poručila da Srbija ceni podršku Kube očuvanju teritrijalnog integriteta naše zemlje.

Maja Gojković i Huan Esteban Laso Ernandes su potpisivanjem sporazuma potvrdili interes za jačanje saradnje i želju za intenziviranjem odnosa kroz podsticanje saradnje radnih tela, grupa prijateljstava, razmenu iskustava u zakonodavnom domenu, prenosi Tanjug.

Gojkovićeva, koja je na poziv Ernadesa posetila Kubu, navela je i da Srbija podržava ukidanje ekonomske, trgovinske i finasijske blokade SAD i pozdravlja normalizaciju odnosa dve države.

Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, na sastanku je istaknuto i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje u oblasti poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa.

Gojkovićeva je istakla i da podržava konkretizaciju projekata u oblasti zdravstva i farmaceutske industrije, kao i što skoriju registraciju vakcina i lekova sa Kube.

Gojković je imala sastanke i u Ministarstvu spoljnih poslova, Centralnom komitetu KP Kube, a posetila je Centar za genetski inženjering i biotehnologiju i Kubanski institut za prijateljstvo sa narodima.

Sa predsednicom parlamenta je i predsednik poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa tom zemljom Ljubiša Stojmirović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво