Читај ми!

Vučić i Kirbi: Odnosi Srbije i SAD u usponu

Uoči predstojeće posete Sjedinjenim Američkim Državama, premijer Aleksandar Vučić primio je danas američkog ambasadora u Beogradu Majkla Kirbija i oni su tom prilikom konstatovali da su odnosi dveju zemalja u usponu, te da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Premijer Vučić će se tokom boravka u SAD sastati sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i državnim sekretarom Džonom Kerijem, prenosi Tanjug.

"Srbija pruža velike prednosti potencijalnim investitorima u pogledu uslova poslovanja i kvalitetne radne snage", rekao je ambasador Kirbi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Tokom posete SAD, premijer Vučić će se sastati i sa predstavnicima nekih od vodećih američkih kompanija, kao i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Kad je reč o izbegličkoj krizi, premijer Vučić je rekao da Srbija, kao odgovorna država, spremna da preuzme obaveze i podeli teret sa drugim evropskim zemljama, iako nije članica Evropske unije.

Američki ambasador pozdravio je to sa koliko odgovornosti i organizovanosti Srbija postupa sa izbeglicama koje stižu na njenu teritoriju.

Sa američkim ambasadorom razgovarao je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić o situaciji u regionu nastaloj zbog velikog tranzita migranata ka zemljama Šengenske zone.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić i Kirbi razgovarali su i o sprovođenju aktivnosti OEBS-a u Ukrajini.

Takođe je bilo reči i o procesu političkog rešavanja krize u toj zemlji, posebno o pripremama za lokalne izbore koji treba da se održe na jesen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво