DS u Velikoj Plani: Ostajemo u koaliciji sa SNS

Odbornici demokrata u Velikoj Plani, uprkos odluci stranačke centrale, ostaće u koaliciji sa napednjacima, kaže presednik Opštinskog odbora DS-a Dragan Cvetković.

Presednik Opštinskog odbora DS-a Dragan Cvetković rekao je Tanjugu i da odluka stranačke centrale o raspuštanju Opštinskog odbora ništa ne menja, jer "ne može stranka preko naših leđa da radi šta hoće".

Prema njegovim rečima, odluka odbornika lokalnog DS-a se neće menjati jer je u skladu sa stranačkim statutom i jer je DS u još nekoliko opština i gradova u koaliciji sa SNS.

"Taj leks specijalis našeg predsednika za Veliku Planu neće dovesti do promene odluke", rekao je Cvetković, dodavši da su demokrate dogovor o koaliciji sa naprednjacima i socijalistima postigli "kao ljudi'.

Srpska napredna stranka nedavno je uz pomoć socijalista i demokrata preuzela od DSS-a vlast u Velikoj Plani, a za predsednika opštine izabran je Igor Matković iz SNS-a.

Tu koaliciju, koja je u vrhu DS-a izazvala oštre reakcije, Matković je objasnio time da SNS i u Velikoj Plani, "a što je politika i stranke i premijera", gleda čoveka koliko vredi i koliko može da pomogne narodu a ne iz koje je stranke.

"Mi podjednako gladamo i ljude iz SPS-a i DS-a kao one s kojima ćemo zajedno i pošteno da radimo na razvoju opštine", rekao je Matković nedavno Tanjugu.

Reagovalo je predsedništvo DS koje je donelo odluku o obavezi odbornika te stranke da promene odluku o koaliciji sa naprednjacima ali pošto to nije ispoštovano. Izvršni odbor DS-a sinoć je raspustio Opštinski odbor u Velikoj Plani.

Potpredsednik DS-a Borislav Stefanović izjavio je ranije danas da oko 10 lokalnih odbora te stranke participira u vlasti sa SNS u nekoliko opština i da je predložio da se i te koalicije raskinu.

Povodom dešavanja u Velikoj Plani, Stefanović je rekao da je na Predsedništvu stranke predložio da se te koalicije raskinu, ali da mu za sada ne deluje da ima previše entuzijazma da se usvoji taj predlog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво